Dos Premis Sambori per als germans Júlia i Arnau Ausió

Dilluns, 23/03/2015

Dos taradellencs, entre els premiats de l'edició d'enguany dels Premis Sambori, la novena edició d'aquest premi escolar de narrativa en català d'Òmnium. Es tracta d'Arnau i Júlia Ausió, tots dos alumnes de l'escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, que dissabte van recollir els diplomes guanyadors en un acte que es va fer a Ribes de Freser. Enguany més de 40 centres de la demarcació i prop de 4.000 alumnes han participat al Sambori. L'any vinent la festa de lliurament del Sambori Alt Ter-Garrotxa es farà altra vegada a la comarca d'Osona.

Els germans Ausió van guanyar en les categories de primària. Concretament, del cicle inicial i cicle mitjà, respectivament.  Tots els assistents a l'acte van poder gaudir d'un espectacle de clown i malabars a l'inici i una xocolatada al final. Durant l'acte de lliurament va destacar la lectura i corresponent il·lustració de les sis obres guanyadores de mans de Toni Ortiz. Diferents autoritats, representants de les tres juntes d'Òmnium Cultural i els membres del jurat van ser els responsables d'entregar els diferents guardons.

Les redaccions dels germans Ausió, com la de la resta dels guanyadors de la demarcació Alt Ter-Garrotxa, passaran automàticament a participar a la fase nacional del Premi Sambori Òmnium, que es farà el proper mes de maig. El Premi Sambori té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d'alumnes i centres de totes les terres de parla catalana i difondre l'ús del català dins de l'àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics de cada centre.

twitter