Dos premis Sambori cap a Taradell

Diumenge, 16/03/2014

Els premis de narrativa Sambori, promoguts des d'Òmnium Cultural, tornen a tenir regust taradellenc. Els alumnes del col·legi Sant Genís i Santa Agnès Guillem Costa Molist i Jordi Sayós Costa han obtingut el primer premi en la categoria de cicle inicial i el tercer en la de cicle mitjà, respectivament, en l'àmbit territorial de l'Alt Ter - La Garrotxa, que inclou la comarca d'Osona. Ara, tots dos passen a la final nacional, que es resoldrà a finals de maig.

Els dos estudiants taradellencs han sabut el veredicte aquest diumenge en un acte que s'ha fet a Les Preses. En total, en aquesta demarcació, s'havien presentat 5.000 treballs de 40 escoles diferents. Des del Sant Genís i Santa Agnès, es mostren molt contents i asseguren que és "tot un honor" que el premi hagi distingit aquests dos estudiants.

El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als centres educatius de tots els Països Catalans i que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d'alumnes i centres de totes les terres de parla catalana i difondre l'ús del català dins de l'àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres. Més de 30.000 alumnes d'uns 300 centres han participat en aquesta vuitena edició. Els participants han fet una redacció de temàtica lliure per a les diferents categories i els seus mestres han escollit un màxim de tres treballs per representar el seu centre en el Premi Sambori.

Els Premis Sambori no és el primer cop que van cap a Taradell. Els dos últims anys, Mireia Montaña ha estat una de les premiades.

twitter