Doble reconeixement taradellenc als Premis Innovacat 2022

GasN2itrogen s'imposa en la categoria Avança i la cooperativa Més 65 obté un accéssit en Empresa Jove.

Divendres, 28/10/2022

Innovacat 2022

Els Premis Innovacat 2022, organitzats per l'Ajuntament de Manlleu i les empreses Grup Bon Preu, Casa Tarradellas, Esbelt, Girbau, Isern i Seidor, ja tenen guanyadors, entre els quals hi ha diversos taradellencs. En la màxima categoria, Avança (per a empreses que tenen més de cinc anys), la guanyadora ha estat GasN2itrogen, una empresa on treballen quatre taradellencs.

m9QwL4ECjpg large

El jurat ha destacat que és "una empresa alineada amb els valors de la sostenibilitat i que ofereix una tecnologia que permet importants estavlis energètics". També ha valorat que "proposa una innovació en un àmbit arrelat a la comarca d'Osona com és el de productes alimentaris curats i madurats". Com a premi, l'empresa ha rebut 20.000 euros. Aquesta empresa se centra en el disseny, el desenvolupament i la comercialització a gran escala d'una tecnologia d'assecatge desagregat, de manera que millora energèticament el procés existent per a l'assecatge de productes alimentaris curats i madurats.

D'altra banda, en la categoria d'Empresa Jove (per a empreses de menys de cinc anys), la cooperativa Més 65, que ofereix serveis per a persones grans, s'ha emportat un accèssit valorat en 5.000 euros. El jurat ha destacat que és "una empresa de l'àmbit social que han fet tocar de peus a terra, que dona solucions a un segment de la població cada vegada més i que vol facilitar el fet de poder viure a casa a les persones".

FgGxiqjaAAAEOg  1

Els Premis Innovacat, que reivindiquen l'emprenadoria a Osona i als territoris veïns, són biennals. Ara, però, no es feien des del 2018 per culpa de la pandèmia. Aquest any, s'hi han presentat més de 30 empreses. Neurekalab i la Fundació Tac Osona són altres empreses que també van ser reconegudes en l'acte que es va fer aquest dijous al vespre a la Colònia Rusiñol de Manlleu.