Doble premi internacional per a la professora de violí Anna Urpina

L'han premiat al Regne Unit i als Estats Units pel seu primer treball.

Dimecres, 28/12/2022

Anna Urpina

La violinista i professora de l'Escola de Música de Taradell Anna Urpina, nascuda a Vic, ha rebut un doble reconeixement internacional en poques setmanes de diferència. A principis de mes, va guanyar la medalla d'or del World Classical Music Awards del Regne Unit pel seu CD. L'altre premi que ha rebut recentment és la Silver Medal als Global Music Awards que es concedeixen als Estats Units des del 2011.

Pel que fa al premi del Regne Unit, és per la seva interpretació en el seu primer treball, Baroque / Modern (IBS Classical), en la categoria de música clàssica. La seva proposta ha estat premiada entre 447 candidats de 24 països diferents. Els World Classical Music Awards és un concurs internacional de música en línia que combina la tradició de l'excel·lència en la interpretació i la creativitat personal. Es poden premiar propostes de música clàssica de totes les edats i de tots els instruments, tant siguin les interpretacions com a solista, conjunt o cor.

 

 

D'altra banda, la distinció nord-americana està oberta a músics de tot el món i es premien els treballs de músics independents basant-se únicament en els mèrits de la seva música.

 

 

El treball Baroque / Modern recull obres de quatre autors barrocs que dialoguen amb les obres de quatre autors del segle XX i XXI. Anna Urpina té una trajectòria molt completa amb concerts i participacions en festivals internacionals.