Diumenge, un Aplec de la Sardana ''diferent'' a la plaça de les Eres i en directe per Ràdio Taradell

Es farà un programa en directe des de la plaça de les Eres, amb entrevistes i l'audició de la sardana Cantant l'amor.

Diumenge, 21/06/2020

Aplec de la Sardana 2019 (15)

L'Aplec de la Sardana de Taradell serà, aquest any, un aplec diferent. En una situació de normalitat es faria al bosc del Pujoló, però aquesta vegada no podrà ser per la crisi sanitària del coronavirus. Tot i això, l'Agrupació Sardanista de Taradell ha buscat la manera de celebrar-lo. La trobada s'ha transformat en un programa de ràdio que es farà diumenge al migdia en directe des de la plaça de les Eres. Amb aquest espai, es pretén rendir un homenatge a aquesta dansa i mantenir l'esperit d'un aplec que va començar l'any 1947.

 

Al llarg del programa, que començarà a dos quarts de 12, hi desfilaran persones vunculades a l'Agrupació Sardanista, que explicaran records i anècdotes, així com músics de la Cobla Genisenca i l'alcaldessa, Mercè Cabanas. El programa també es fa coincidint amb el Dia Universal de la Sardana, instaurat per l'Obra del Ballet Popular i que se celebra des de l'any 1960. Per això, pels volts de les 12, s'emetrà la sardana escollida per aquesta jornada, Cantant l'amor, de l'Avi Xaxu. Aquest any, es commemora el 150è aniversari del naixement de Josep Vicens i Juli, compositor de sardanes i músic nascut a l'Escala i conegut popularment com l'Avi Xaxu. Va compondre fins a 500 sardanes. 

Avi Xaxu

A la mateixa plaça de les Eres, hi haurà una exposició i una projecció de fotos sobre l'Aplec de la Sardana, a càrrec de Genís Pladevall i Laia Miralpeix. També es tindrà un record per a Jaume Miralpeix, que va morir fa unes setmanes, ja que havia estat vinculat al món sardanista taradellenc.

twitter