El cicle de Músiques a Santa Llúcia es trasllada a la Font Gran

La primera actuació, aquest diumenge, es farà a la capella, però la resta de concerts estrenaran escenari.

Diumenge, 23/02/2020

Els Amics de Santa Llúcia i l'Ajuntament de Taradell ja tenen a punt la setena edició del cicle de Músiques a Santa Llúcia. Malgrat que la capella taradellenca dóna nom al certamen, aquest cop s'estrena una nova ubicació a partir del segon concert: la zona de la Font Gran. No és l'única novetat. El cartell també està ple de novetats. El cicle oferirà actuacions monogràfiques perquè pràcticament totes tenen un únic autor protagonista, excepte l'última del cicle. Beethoven, amb motiu del 250è aniversari del seu naixement, o Bach seran alguns dels protagonistes.

Nova licitació per al bar-restaurant de la Font Gran

 

El cicle començarà aquest diumenge, dia 23, amb Bach a Tres. Així, sonaran a la capella de Santa Llúcia la segona i la sisena suites del compositor alemany, juntament amb la segona i tercera sonates per a violí.

A partir d'aquí, els següents concerts es faran a la Font Gran. El primer, el diumenge 29 de març, estarà protagonitzat per dos autors, Schoenberg i Strauss, i permetrà portar a Taradell i a Osona una obra cabdal de la història de la música, La nit transfgurada, en versió de sextet de corda; un concert que també s'ofereix a L'Auditori dins del cicle OBC-cambra. El poema de Richard Dehmel va inspirar l'autor vienès que, en aquesta declaració d'amor a la que acabaria sent la seva esposa, ja insinua el camí que prendria cap a la atonalitat. Entrats a la música del s. XX, acompanyaran aquesta peça magistral amb una altra d'un format més petit: la introducció de l'Òpera Capriccio de Richard Strauss, un altre sextet de corda, que obre l'òpera breu de l'autor vienès. 

Cicle Santa Llúcia 2020

 

La següent actuació tornarà a ser monogràfica; aquest cop, però, de Richard Strauss tot sol. Tindrem l'oportunitat de sentir la Sonata per a cello i piano interpretada pel solista de l'OBC José Mor i la pianista austríaca Astrid Steinschaden. Juntament amb la sonata, interpretaran la versió per a piano i violoncel del poema simfònic Don Quixote. Serà el 26 d'abril, per celebrar Sant Jordi.

El quart concert del cicle, el 10 de maig, es dirà el Dia Beethoven. Es dedicarà al 250è aniversari del naixement del compositor amb un concert centrat exclusivament en la seva obra de cambra en diferents formats. Vindrà el trio Re4 a interpretar sonates per a piano sol i per a piano i violí, i el “Trio fantasma” op.70 n. 1 en re major per a violoncel, violí i piano. En aquesta ocasió, també hi haurà talents musicals d'Osona i una mostra de sonates de piano del mateix autor interpretades per joves pianistes de la comarca. 

Finalment, el 7 de juny es tancarà el cicle amb un concert al Centre Cultural Can Costa i Font amb un dels millors cors infantils del panorama internacional, el cor Veus-Cor infantil amics de la Unió de Granollers, que ens oferirà un programa titulat Songs of hope, amb peces de diferents autors.

El cicle té la col·laboració de la Generalitat i l'Ajuntament de Taradell s'ha sumat a l'organització.