Definit el cartipàs municipal del mandat 2023-27

Cabanas assumeix Governació i es crea una regidoria de Covivència.

Dijous, 29/06/2023

Ple legislatura 2023 2027 (4)

Dilluns, en el marc d'un dels dos plens municipals que es van fer, es van donar a conèixer les carteres i responsabilitats dels nou membres que formen part de l'equip de govern format de Fem Taradell-ERC per als propers quatre anys. L'alcaldessa, Mercè Cabanas, va explicar que "bàsicament mantenim les àrees que ja hi havia i els canvis que s'han fet han estat per adapatar-los als perfils dels regidors/es que entren". D'aquests canvis destaca el de Governació, que passarà a gestionar l'alcaldessa. Cabanas deixarà de portar temes de Pagesia que a partir d'ara se'n farà càrrec Josep Casals. Promoció Econòmica ho portarà Adrià Serrarols i Salut, Lídia Alonso. Cabanas també va explicar que a Civisme hi afegeixen Convivència "perquè és un tema que ens preocupa".

D'aquesta manera, el cartipàs municipal queda distribuït així: 

Mercè Cabanas: Alcaldia i Governació; Joan Canó: Urbanisme, Sostenibilitat i Esports; Míriam Martínez: Cultura, Patrimoni i Memòria Democràtica; Núria Arau: Igualtat i Hisenda; Adrià Serrarols: Festes i Promoció Econòmica; Lídia Alonso: Benestar, Salut i Jovent; Toni Pérez: Comunicació, Transparència i Entorn Digital; Montserrat Font: Educació i Participació Ciutadana, i Josep Casals: Civisme, Convivència i Pagesia. 

Ple legislatura 2023 2027 (8)

Joan Canó serà el primer tinent d'alcaldessa; Josep Casals, el segon; Míriam Martínez, la tercera, i Núria Arau, la quarta. 

D'altra banda, durant el ple també es van aprovar les dedicacions dels regidors. Mercè Cabanas continuarà amb dedicació exclusiva, mentre que Míriam Martínez tindrà una dedicació parcial del 50%. També tindran dedicació parcial, però del 30%, Núria Arau, Toni Pérez i Lídia Alonso. Aquest punt es va aprovar amb les vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de Junts per Taradell.

Mercè Cabanas va explicar que "fa quatre anys vam obtar per no tenir càrrecs de confiança i donar una retribució a tots aquells que assumeixen responsabilitat i una dedicació a l'Ajuntament. Venim a servir el poble, però sempre hem dit que qualsevol electe local es mereix una digna retribució". El portaveu de l'oposició, Santi Estragués, va explicar que "aquesta proposta difereix de la nostra manera de plantejar-ho, però ningú millor que vosaltres per saber si és el que l'Ajuntament necessita i pot assumir”.