El flequer David Rovira, distingit als premis Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

Va rebre el premi en el marc de la Nit de l'Artesania Alimentària, que valoren la qualitat dels productes.

Divendres, 02/12/2022

El flequer de Taradell David Rovira, responsable del Forn Artipà de Taradell, Vic i Barcelona ha estat distingut en els premis Millor Jove Artesà Alimentari Innovador, que es van lliurar dimarts en el marc de la Nit de l'Artesania Alimentària a Barcelona, promoguda pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En concret, el taradellenc va rebre un accèssit. Es tracta d'un flequer especialitzat en productes ecològics que utilitza varietats antigues de blat i pseudocereals sense gluten. Tot el pa és 100% de la farina corresponent com espelta, kamut, fajol i treballa el pa amb massa mare natural i aigua de mar.

David Rovira, Artipà

Aquests premis es concedeixen a joves artesans menors de 40 anys, que aportin innovació en l'artesania alimentària ja sigui amb la creació de noves especialitats, ús innovador dels ingredients i/o formats, i que, a més, millorin la qualitat dels productes i el prestigi del sector. En l'acte d'aquesta setmana, s'han concedit els reconeixements dels dos últims anys. La pastissera de Barcelona Gisela Bellart i el pastisser Àlex Lera, de Sant Antoni de Vilamajor, han estat guardonats amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponents a les edicions 2021 i 2022.

Rovira, que va rebre l'accèssit de mans de la consellera Teresa Jordà, fa gairebé vint anys que fa de forner i "aconseguir fer créixer el negoci des de zero i veure com ha evolucionat, evoluciona i evolucionarà i com els clients confien amb el teu producte és una enorme satisfacció", explica. També destaca que "la creació de productes diferenciats de la competència m'ha fet arribar on sóc ara i també es una enorme satisfacció”.

L'any 2013 va començar a casa fent proves de productes diferenciats i, un any després, va obrir un forn al carrer de Gurb de Vic. L'any 2020 va treure una línia de pa i galetes sense gluten certificada, i ara ja té 150 botigues de tot el país on serveix les galetes. Actualemnt, té 13 treballadors entre les botigues de Vic i del barri de Gràcia de Barcelona i l'obrador de Taradell.