Cristina Álvarez i Maurici Capdet guanyen el 17è Premi Solstici de Taradell

Els taradellencs Arnau Casanovas i Astrid Bernardo van guanyar en categoria Infantil. 

Dissabte, 08/06/2019

Aquest dissabte es va fer el lliurament dels premis de la 17a edició del Premi Literari Solstici de Taradell. Enguany s'han presentat un total de 133 treballs. D'ells, 48 corresponen a la categoria A (infantil) sent 25 de poesia i 23 de prosa, i 84 a la categoria B (adults) amb 52 treballs de prosa i 33 de poesia. 

Soltici 2019 taula presidencial
Soltici 2019-guanyadors infantil

 

Soltici 2019 Arnau Casanovas

 

En la categoria A, corresponent al Premi Jordi Capell, i en l'apartat de poesia, el jurat va premiar “per la seva originalitat en la construcció lliure de les imatges” el treball titulat Les emocions, d'Arnau Casanovas Periago, de Taradell.

 

Solstici 2019 Astrid

 

En prosa, el jurat va decidir premiar “per la seva originalitat i gran imaginació en el plantejament temàtic i la forma de desenvolupar la història i la seva resolució final” el treball titulat El secret, d'Astrid Bernardo Domínguez, de Taradell.

 

Solstici 2019 Cristina

 

En la categoria B, d'adults, el primer premi en poesia va ser per Cristina Álvarez Roig, de Mollet del Vallès, per Constal·lació dels cossos, per destacar “el seu llenguatge connotatiu, amb un lèxic precís, sense caure en un barroquisme excessiu, així com per l'original combinació del format més clàssic –en forma de sonets- amb unes composicions més lliures, tot mantenint una unitat temàtica que els lliga”.

 

Solstici 2019- raimond

 

El segon premi va ser per Raimond Aguiló Bartolomé, de Reus, per Tomb de ravals “per la seva bona construcció, la gran unitat formal -al començar i acabar amb les mateixes paraules-, per fugir de l'imaginari idíl·lic i construir en un ambient actual i urbà uns poemes que deixen entreveure un cert to de pessimisme, però tot i així oberts a l'esperança...”.

 

Soltici 2019  Maurici

 

A l'apartat de prosa, el text guanyador va ser El Miqui de Maurici Capdet Mateu, de Barcelona, “per la construcció original d'una història en primera persona amb un llenguatge precís, en la que res resulta ser el que sembla, i amb un plantejament en el qual l'autor ens manté totalment enganyats fins al sorprenent gir final”.

 

Soltici 2019 Montserrat

 

El segon premi va ser per Montserrat Espallargas Barceló, de Terrassa, amb Reinventar-se. El jurat va destacar “l'original plantejament del tema, amb una càrrega crítica a les tècniques de desenvolupament personal i professional, escrit amb un lleuger to de pessimisme, però resolt de manera imaginativa en un irònic i esperançador final”.

Solstici 2019 + guanyadors
Soltici 2019 guanyadors i autoritats

 

L'acte va comptar amb la intervenció de Jesús Ramos, membre del jurat i de la Comissió Premi Literari Solstici, que va recordar la història d'aquest certamen; de Xavier Capell, en representació de la família Capell-Oller, que va parlar del seu pare i del premi de Lectura Infantil que precedeix l'actual Premi Infantil Jordi Capell; de Pep Castanyer, representant d'Òmnium Cultural, que va repassar la trajectòria d'Òmnium Cultural, i de Lluís Verdaguer, que en el seu darrer discurs com a alcalde a la Biblioteca, va reivindicar el paper de Jordi Capell al municipi i va agraïr als membres del jurat la feina realitzada al llarg d'aquests anys.