Crida de voluntaris per acompanyar Adrià Preseguer a Matagalls

El cim es farà aquest diumenge i cal suport humà per portar una cadira adaptada.

Diumenge, 12/09/2021

Sota el lema "Amb l'Adrià, a Matagalls!", es busquen voluntaris perquè l'Adrià Preseguer Crusats, un jove taradellenc de 21 anys amb paràlisi cerebral, pugui complir un dels seus somnis. És un amant de la natura i, ara, el seu objectiu és pujar el cim de Matagalls amb una cadira del model Joëlette. Un fet inèdit, tenint en compte la seva mobilitat reduïda, que es farà realitat aquest diumenge.

Adrià Preseguer

Segons explica el pare de l'Adrià, Josep Preseguer, la idea va sortir després que la família participés a la caminada del cicle Cultura en marxa que els va portar fins a El Colomer. "De tornada, la Carme [Delgado, presidenta del Centre Excursionista de Taradell] ens va fer la proposta i vam dir ràpid que sí". Amb aquesta iniciativa, es pretén "fer arribar a la societat que tothom té dret de poder fer esport de muntanya i que tenim al mercat material adaptat".

Cadira adaptada Joëlette

Per fer aquest esport, això sí, és necessari suport humà i, per això, es fa aquesta crida a voluntaris. Cal fer inscripció prèvia, que són gratuïtes, i es poden fer presencialment al local social del CET, de dimecres a dissabte de les 19.30 a les 21h, o bé trucant al mateix horari al 93 880 04 78 o enviant un correu electrònic a l'adreça cetaradell@cetaradell.cat. Fins ara, ja s'hi han apuntat un centenar de persones.

La sortida serà a quarts de 8 del matí des de l'Espai 1 d'Octubre de Taradell i s'anirà fins a Collformic en cotxes particulars. A partir de les 8, s'ensenyarà als voluntaris com funciona la cadira i, a partir d'aquí, es començarà a fer el cim.

La iniciativa, organitzada des del CET, té el suport de l'Ajuntament de Taradell, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, CIM Project - Club Inclusiu de Muntanya, l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona, Agents Rurals, Diputació de Barcelona, Sant Tomàs Rodamunt.

Cartell Matagalls Adrià