Comença la renovació de l'enllumenat del poble per tecnologia LED

Entre finals d'aquest any i principis del que ve, es canviaran 668 lluminàries gràcies a dues subvencions.

Dimecres, 07/12/2022

Entre finals d'aquest any i principis del que ve, l'Ajuntament de Taradell renovarà bona part de l'enllumenat del poble. Així ho va anunciar Joan Canó, regidor d'Urbanisme i Sostenibilitat, en una entrevista al programa de Taradell al dia de Ràdio Taradell, on va explicar que aquesta actuació es pot fer per l'obtenció de dues subvencions que pugen a un milió i mig d'euros per fer inversions a millores de transició energètica. D'aquests, 800.000 van destinats a canviar l'enllumenat i els seus sistemes que han quedat obsolets per adaptar-se a la normativa. En total, es renovaran 668 lluminàries.

Foto obres enllumenat

L'actuació es fa en dues fases. La primera es completarà aquest final d'any i es canviarà l'enllumenat de diferents sectors com el que queda per substituir a la urbanització La Roca, la zona de La Codina, la carretera Balenyà, el carrer de Ramon Pou o el barri de Castellets. El titular de les regidories d'Urbanisme i Sostenibilitat va dir que la segona fase està prevista per principis de 2023. Tal com recorda el mateix regidor, la renovació ja va començar l'any passat amb la substitució de 400 faroles.

 

 

Les millores que comportarà aquesta actuació serà la substitució de lluminàries a tipus LED, renovar quadres elèctrics, columnes, línies elèctriques i legalització a la normativa actual d'aquests. Aquesta actuació generarà un estalvi energètic del 80% en el consum elèctric d'aquests enllumenats, el qual suposarà un estalvi d'uns 65.000 euros a l'any i menys emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Entrevista al regidor Joan Canó: