Càritas Taradell acull i acompanya unes 70 persones durant el 2020

També es donen ajuts econòmics a 41 persones, i roba i aliments a 75.

Dimarts, 13/07/2021

Malgrat que el 2020 va ser un any "difícil per la pandèmia, no vam deixar de fer res. Sempre hem anat treballant." Ho assegura el director de Càritas Parroquial de Taradell, Carles Deniel, que, aquest dilluns al vespre, conjuntament amb la secretària de l'entitat, Araceli Garcia, van presentar la memòria de l'any passat en una entrevista a Ràdio Taradell. En total, es van atendre unes 70 persones.

Càritas Taradell

 

Les xifres

Durant el 2020, Càritas va acollir i acompanyar una trentena de persones en les seves necessitats socials i processos personals. Sobretot van donar un cop de mà a dones (83%) i procedents d'altres països (93%).

Dins de les accions de l'entitat, també hi va haver 75 persones que van rebre ajuts en espècie, com ara aliments, roba i paraments de la llar, i 41, ajuts econòmics per cobrir necessitats bàsiques, majoritàriament d'aliments i de salut. Pel que fa al projecte de suport a les activitats extraescolars, es van atendre uns 44 infants i adolescents.

Amb aquestes xifres sobre la taula, Deniel assegura que "la situació no és molt preocupant", però hi comença a haver "casos complicats", com ara algunes famílies que es podrien quedar sense casa.

En l'entrevista, Deniel va recordar les paraules d'una antiga col·laboradora, Maria Sellés, que definia així l'objectiu de Càritas: "Posar fi a la pobresa promovent la justícia i la dignititat de tot ésser humà sense cap distincio". Per això, va agrair el suport i la col·laboració d'una vintena d'entitats, escoles i empreses, a més de les institucions públiques.

Crida a voluntaris

En l'entrevista, Araceli Garcia també va fer una crida a ampliar la plantilla de voluntaris. Per situacions puntuals sempre troben persones disposades a col·laborar, però per fer-ho de manera constant els és més dificil. "Gent jove voluntària ens aniria perfetce i, així, si fóssim més, podríem fer més coses", va dir Garcia.

També va fer una crida a tothom que necessiti un cop de mà de Càritas: "Que la gent no tingui vergonya."

 

Intervenció de Carles Deniel i Araceli Garcia a Ràdio Taradell: