Campanya 'Amb el menjar no s’hi juga' contra el malbaratament alimentari

Cada any, es desaprofiten 262.471 tones d'aliments a Catalunya.

Dimecres, 29/09/2021

En motiu del Dia Mundial contra el Malbaratament Alimentari, que és aquest dimecres, 29 de setembre, la Mancomunitat La Plana vol donar a conèixer les accions de la campanya Amb el menjar no s'hi juga, adreçades a les activitats de restauració. S'han fet auditories a diversos restaurants dels municipis mancomunats per detectar què cal canviar per reduir el malbaratament a les seves activitats.

campanya malbaratament alimentari

Algunes millores proposades han sigut oferir els aliments sobrants als clients, congelar en racions individuals o revisar els aliments en estoc, i els restaurants que han realitzat les millores han obtingut el distintiu “zero malbaratament”. En base de les auditories realitzades s'ha elaborat una guia contra el malbaratament perquè qualsevol activitat de restauració pugui aplicar millores, adherir-se a la campanya i aconseguir el distintiu com a restaurant col·laborador.

També s'ha realitzat un vídeo destinat a les activitats de restauració amb petits consells per reduir el malbaratament per part de restauradors de gran renom dels municipis mancomunats.

L'Agència de Residus de Catalunya quantifica els aliments anualment desaprofitats al territori català en 262.471 tones, només provinents de les llars, comerç al detall i restauració. Malbaratar aliments implica un problema econòmic, ambiental, i ètic, ja que amb els aliments malbaratats podríem mantenir alimentades 500.000 persones.

twitter