Barballó, escollida paraula de Taradell

L'han escollida 290 persones de les més de 700 que han participat en la votació

Divendres, 20/01/2023

En el marc de la festa major d'hivern, s'ha fet pública la paraula que millor defineix Taradell, en una acció promoguda per Òmnium Osona amb motius dels seus 50 anys i amb el suport de l'Ajuntament. Barballó, aquesta planta tan arrelada a Taradell i especialment significativa durant la nit de Reis, ha estat la paraula més votada pels veïns del poble amb un total de 290 vots

En total, la iniciativa ha recollit 730 vots, 181 dels quals digitalment i els 549 restants a través de les bústies repartides pels comerços les últimes setmanes. Per darrere de barballó, han quedat romaguera (137 vots), Enclusa (129), flosti. (87), xaragall (64) i flassada (13)

La selecció de paraules la va fer un grup de taradellencs que són professionals o activistes de la llengua, encapçalats per la Regidoria de Cultura. L'objectiu de la fase final de votació era que cadascú voti aquell mot que per tradició o per inspiració local senti més propera o s'identifiqui més amb ella.

En l'anunci de la paraula guanyadora aquest divendres al migdia, hi ha participat l'alcaldessa Mercè Cabanas, la regidora Míriam Martínez, i Alfred Verdaguer i Isaac Romero, en nom d'Òmnium Osona.

Enllaços relacionats