Art per tu: una obra de Lídia Azagra per reflexionar sobre el civisme

Dimecres, 26/05/2021

L'artista Lídia Azagra va presentar Retrobament, una obra pensada per abordar la qüestió del civisme al municipi. Va ser dissabte al migdia en un acte organtizat per la Fundació Josep Irla que porta per nom Art per tu i que es va portar a terme a la Font Gran. L'artista va destacar que Retrobament "és un moment de reflexió, de vivència personal, de posar en valor el retrobament a l'espai públic, fer-nos més cívics i situar el bé comú per damunt de l'egoisme". A l'acte també hi va participar l'artista taradellenc Jesús Manuel Ramos, que va posar en valor l'obra i la iniciativa, i la tasca dels artistes: "Ens cal denunciar, criticar i posar en relleu les actituds i valors". Precisament Ramos i Azagra van mantenir una trobada prèvia a l'acte en el qual van parlar d'art contemporani i de la funció de l'artista i van veure com tenien en comú aquesta reivindicació pel civisme. 

D'altra banda, el crític d'art Jordi Vila va explicar el projecte Art per tu que vol "mostrar l'art contemporani des d'una manera útil i atractiva pels ciutadans, unint una temàtica i un artista". L'acte va començar amb la intervenció de la regidora de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Taradell, Míriam Martínez, i el va tancar el president de la Fundació Irla, Joan Manel Tresserras que va destacar que "la voluntat de la Fundació és la d'acompanyar i facilitar l'enllaç a l'art contemporani, apropar-lo perquè ens hi sentim involucrats" i va afegir que "no hem de reduir la cultura a mer entreteniment. Necessitem que la cultura sigui un estímul per comprendre la realitat", reivindica Tresserras. 

Des d'aquest dimarts, l'obra de la Lídia Azagra, inspirada en una empremta dactilar tridimensional, està ubicada a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, al Centre Cultural.

Art per tu 2021 - Fotos Fundació Josep Irla
Art per tu Taradell 2021 - Fotos Fundació Josep Irla
Obra Art per tu

Fotos: Fundació Josep Irla

twitter