Arrenquen les Jornades del Patrimoni, dedicades a la vinya

S'han previst activitats fins dissabte amb la implicació d'entitats i establiments del poble.

Dimecres, 12/07/2023

Jornades de Patrimoni 2023 — Emblema

Un any més, la Taula de Patrimoni, impulsada per les Regidories de Patrimoni, Festes i Sostenibilitat i entitats de Taradell, organitza les Jornades de Patrimoni, que arriben a la tercera edició. Arriben carregades d'activitats de cultura popular i tradicional relacionades amb la vinya i el passat agrícola de la nostra vila. Sota el lema "Redescobrim la vinya" es pretén recuperar i transmetre el saber del món rural a la població en general, des d'una prespectiva pràctica. Per aquest motiu, el programa engloba diferents activitats que, a través de diferents expressions i experiències, permeten aquesta transmissió de coneixements i connectar amb la història des d'avui i fins dissabte.

postres 2023

Seguint la idea de les edicions anteriors per implicar els sectors econòmics i crear una marca de poble, aquest any s'ha convocat a les pastisseries de Taradell per elaborar un producte que fos representatiu de la festa. De la reunió, que va aplegar quatre pastissers del poble, en va sorgir la idea que el producte contingués elements derivats de la vinya. Així, s'han creat unes postres que comparteixen ingredients, però elaborats amb el toc personal de cada pastisser. El postre barreja la crema, el pa de pessic i el vi. El nom escollit ha estat el Mos(T). Com el Pa de les Eres i la Botifarra Gitana, el Mos(T) es posarà a la venda uns dies assenyalats durant l'any.

Mural guanyador Festa patrimoni 2023

Al llarg de les jornades també s'inaugurarà el mural que es pintarà a la zona de la Vinya d'en Pallassa. El mural guanyador d'aquesta edició va ser el titulat “Soc rural” i plasma el passat agrícola de la població. L'artista que s'encarregarà de pintar el mural és Sergi Bastida Ramírez.

Taradell Dibuixa, recollida de barballó o un tast de vins són algunes de les propostes d'aquest any. Destaca també el sopar de tapes que es farà divendres on es podran degustar cap i pota, brioix de tàrtar de vedella amb ceba cruixent, truita de patates, pizza d'escalivada, brandada de bacallà amb boletes de formatge de cabra, codony i mel, i pastissos variats. L'endemà hi haurà el sopar popular de patrimoni amb els tres productes creats per les jornades: la Botifarra Gitana amb guarnició, el pa de les Eres i el producte creat enguany: el Most(T). Els tiquets per als dos sopars es poden comprar al Bar de Can Costa i a les oficines de l'Ajuntament.

Ruc\'n\'roll

Les jornades també inclouran concerts de diferents artistes com la Coral l'Arpa, la banda Ruc'n'Roll i Miquel del Roig, així com una ballada de sardanes a càrrec de l'Agrupació Sardanista i amb la Cobla Lluïsos. La ballada dels Gegants de Taradell i ball de bastons amb l'Esbart Sant Genís posaran el caràcter tradicional de les jornades.

En aquest ENLLAÇ podeu veure el seguit d'activitats previstes per les jornades d'enguany.