FOTOS. Alumnes de l'Institut participen en el projecte 'Avancem cap al residu zero'

L'objectiu és aproximar i sensibilitzar els alumnes dels problemes reals dels municipis i saber-hi buscar solucions.

Dilluns, 13/06/2022

Alumnes de tercer d'ESO de l'Institut de Taradell han participat en la primera edició del projecte Avancem cap al residu zero, impulsat per la Mancomunitat La Plana amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es tracta d'una proposta d'Aprenentatge Servei (APS) ambiental en l'àmbit de la prevenció dels residus destinada a alumnat de Secundària. Aquests projectes combinen processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat.

Aprenentatge servei (APS) prevenció residus

Avancem cap al residu zero s'emmarca en el Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus municipals de la Mancomunitat La Plana i dona protagonisme als joves i a les entitats del territori. El projecte s'ha fet gràcies al treball conjunt entre tots els agents implicats i s'ha desenvolupat en tres fases: preparació (de setembre a desembre del 2021), desenvolupament (de març a maig del 2022, amb la participació de deu joves de tercer) i tancament (el 31 de maig).

Els serveis que s'han dut a terme en aquesta primera edició han estat la recollida de roba a l'escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, amb la col·laboració de l'Associació Tapís; recollida de joguines a les escoles Les Pinediques de Taradell i Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga, juntament amb la Fundació Areté, i recollida de pilotes de tenis i pàdel, amb la col·laboració de la Fundació Vincles.

El projecte d'APS Avancem cap al residu zero es presentarà el pròxim 7 de juliol com una bona pràctica al II Simposi Aprenentatge Servei Comunitari ambiental. El curs vinent es preveu que hi participin la resta de centres de secundària dels municipis mancomunats.

Fotos i/o vídeos relacionats

Aprenentatge (APS) prevenció residusAprenentatge (APS) prevenció residusAprenentatge (APS) prevenció residusAprenentatge (APS) prevenció residusAprenentatge (APS) prevenció residusAprenentatge (APS) prevenció residusAprenentatge servei (APS) prevenció residus