Alumnes de Les Pinediques, conscienciats amb l'emergència climàtica

Aquest dijous, amb motiu de la declaració de l'emergència climàtica, han visitat l'Ajuntament.

Dijous, 05/03/2020

4r Les Pinediques - Emergència climàtica

 

Els alumnes de quart de Les Pinediques han visitat aquest dijous l'Ajuntament de Taradell amb motiu de la declaració de l'emergència climàtica. Després d'una carta que els mateixos estudiants van enviar a la Casa de la Vila, en què demanaven que el municipi declari aquesta alerta, l'alcaldessa, Mercè Cabanas; el regidor de Sostenibilitat, Joan Canó; el regidor d'Educació, Lleïr Pladevall; la regidora de Junts per Taradell Sílvia Puntí i la tècnica de Medi Ambient, Eva Codina, els han rebut a la sala de plens, on justament aquest vespre s'aprovarà la declaració d'emergència climàtica.

Els alumnes han fet una exposició oral sobre què és el canvi climàtic, les seves causes i conseqüències, han repassat les reunions que s'han fet a tot el matón i han presentat una proposta d'accions per al municipi de Taradell, que engloben àmbits com residus, mobilitat, energia, consum responsable i aigua. Seguidament, i en format molt participatiu, s'han comentat les propostes per part de l'Ajuntament, explicant si estaven previstes o no, i quines implicacions suposen. Finalment, hi ha hagut un ampli torn de preguntes i d'aportacions.

L'Institut de Taradell va ser el primer a declarar l'emergència climàtica al municipi, ja fa uns mesos, i a petició del seu alumnat. Els alumnes de Les Pinediques han demanat a la direcció del seu centre que també la declari.

Les escoles en tenen molta consciència. Les ampes organitzen per dijous que ve una xerrada amb l'inspector dels Bombers Marc Castellnou, que parlarà de Canvi climàtic i megaincendis, més que una emergència.

Xerrada emergència climàtica

twitter