Adrià Ramírez compareix al Parlament

Com a president de l'Associació per a la Promoció del Transport públic, ha explicat el projecte ferroviari Tren de la Costa Brava.

Dimecres, 16/02/2022

Adrià Ramírez Parlament

El taradellenc Adrià Ramírez, president de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), ha comparegut aquest dimecres al matí a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori del Parlament. Ho ha fet acompanyat de Marc Taulats, vocal de l'entitat, amb l'objectiu de defensar el projecte Tren de la Costa Brava. Segons destaca l'associació, "és el territori més poblat i allunyat del ferrocarril a Catalunya" i és possible generar-hi "demanda suficient", ja que hi ha molta mobilitat amb cotxe privat. La PTP fa temps que té aquest projecte al cap i, de fet, el 2008, la Diputació de Girona ja va encarregar un estudi per saber si era viable.

L'associació defensa un tren-tram, ja que "és un ferrocarril lleuger, integrat i més econòmic, segur i sostenible". La inversió seria d'uns 1.200 milions d'euros i, segons la PTP, no afectaria la via verda. El projecte té adhesions importants, com dotze mocions aprovades als ajuntaments i al Consell Comarcal del Baix Empordà, així com el suport d'entitats i particulars de la zona, i una moció aprovada per unanimitat al Parlament. De fet, els pressupostos d'aquest any de la Generalitat ja inclouen una partida de mig milió d'euros per a la redacció de l'avantprojecte.

Adrià Ramírez Parlament

En la compareixença al Parlament, Ramírez també ha presentat el document en què proposen una sèrie de millores a la xarxa de rodalies actual perquè estiguin implementades el 2024.