Accions intergeneracionals entre la gent gran i els joves de Taradell

La gent gran de l'Associació de Jubilats i els joves del Punt Jove El Puntal han dut a terme dues accions que promouen la participació, la vinculació, l'aprenentatge de noves tecnologies i el teixit associatiu durant el mes de juliol.

Dilluns 12/08/2019

D'una banda, durant tres dijous de juliol, joves del Puntal es van desplaçar al Casal de l'Associació de Jubilats per ensenyar com funcionen els smartphones a la gent gran. Hi van participar un total de 15 persones grans i 15 joves del projecte de Voluntariat Digital van oferir col·laboració. Al llarg de les sessions es van acotar els principals aspectes de l'ús dels mòbils i altres continguts tal com s'havien planificat treballar a partir dels coneixements previs de la gent gran. Al mateix temps, els joves van realitzar un acompanyament gairebé personalitzat a cadascuna de les persones grans, ja que cada jove només tenia un màxim de dos alumnes, assegurant la vinculació i l'aprenentatge.

De la mateixa manera que l'estiu passat els participants al projecte del ‘Fem-ho jove' van col·laborar amb el casal per pintar el pati exterior, enguany des d'aquest camp de treball també han ajudat a la Junta Directiva a realitzar un mural artístic per decorar i ambientar aquest espai que durant les tardes i vespres d'estiu acull activitats de l'Associació. Per fer-ho s'ha comptat amb la il·lustradora Laia Maes que va copsar l'essència del que la gent gran del casal volia plasmar a les parets dels seu espai. Ella en va fer el disseny i el primer esbós del dibuix central, un arbre fruiter, que va acompanyat de la frase Els arbres més vells donen els fruits més dolços. Aquest vol expressar la fortalesa del col·lectiu i la seva capacitat per continuar generant noves accions, projectes i il·lusions. Aquest mural es va poder realitzar gràcies a la trobada entre la il·lustradora i la Junta Directiva per fer-ne la creació artística conjunta i per els 11 joves i membres de la Junta de l'Associació que la van pintar conjuntament. Amb aquesta acció s'espera poder seguir donant continuïtat a altres accions que involucrin tots dos col·lectius per poder anar millorant i nodrint la relació intergeneracional.

Mural al Casal d'avis de Taradell Fem ho jove 2019
Mural al Casal d'avis de Taradell Fem ho jove 2019 (1) (1)
Taller mòbils amb joves del Puntal Taradell juliol19
Taller mòbils amb joves del Puntal Taradell juliol19 (1)