350 joves van passar per l'estand 'A cegues no mola' durant la festa major

Durant els tres dies de festa jove, es va haver de fer una intervenció per comportaments sexistes.

Dimecres 09/10/2019

L'estand de la campanya A cegues no mola, impulsada per la Mancomunitat La Plana conjuntament amb ajuntaments com el de Taradell, va atendre un total de 350 joves durant la festa major del municipi. La carpa d'informació i assessorament per una festa amb menys riscos i lliures de sexisme es va instal·lar al pavelló d'El Pujoló, on, durant tres nits, es va fer la festa major jove.

A cegues no mola

 

Durant aquests dies, les tècniques de la Mancomunitat van repartir unes 500 ampolles d'aigua i es van fer 26 testos d'alcoholèmia, dels quals dotze van donar positiu. A més, a l'entrada del recinte, es van col·locar unes 3.000 polseres per identificar els majors d'edats. D'aquesta manera, a la barra, només es podia servir alcohol a les persones més grans de 18 anys.

En aquest punt, també es van repartir una cinquantena de paquets amb preservatius i es va repartir material divers sobre el consum de drogues i assetjament sexual i violència masclista. El punt més negatiu és que es va haver de fer una intervenció per comportaments sexistes. 

A cegues no mola

 

A més, com a novetat aquest any, en els concerts de festa major, es van reproduir falques contra les agressions sexistes per reforçar la campanya gràfica. Es van enregistrar a Ràdio Taradell i tenien missatges centrats en la denúncia de les actituds sexistes, violències sexuals o LGTBI-fòbiques.

Per aquest programa, la Mancomunitat té el suport de la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Joventut i la Direcció General de Drogodependències de la Generalitat, i la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, els cossos de seguretat municipals, els ajuntaments i les entitats organitzadores.