24 joves participen al camp de treball per reivindicar el món rural

L'alcaldessa, Mercè Cabanas, i la regidora Lídia Alonso van rebre els participants aquest dilluns a la tarda al bosc del Pujoló.

Dimarts, 16/07/2019

Camp de treball 2019 _ Ràdio Taradell

 

Un total de 24 joves d'entre 14 i 17 anys de tot el país participen des de dissabte al camp de treball que organitza cada any per aquestes dates l'Associació de l'Alzinar de la Roca. Durant dues setmanes, fins al dissabte 27, s'allotgen a les instal·lacions de l'Institut i dediquen els dies a conèixer i treballar per l'entorn més rural. Així, l'objectiu d'aquest camp de treball és recuperar i conservar el patrimoni, les costums i les tradicions del món rural per tal que la història continuï amb els més joves; donar a conèixer la cultura catalana, les seves festes i tradicions; potenciar l'educació ambiental entre tots els participants, i aprendre les tècniques de baster i de carreter per poder restaurar els guarniments i els carros.

Els participants s'han dividit en dos grups de treball rotatius. Un es dedica a la feina de restaurar carros dels Tonis a l'Alzinar de la Roca i l'altre restaura els guarniments de l'Ecomuseu del Blat sota el guiatge d'un baster. Aquestes feines es fan normalment al matí i les tardes es dediquen a activiats de lleure. Per exemple, hi ha una estona per anar a la piscina, es fan rutes amb bicicleta o senderisme, però també s'han programat visites a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o El Xocolater de Taradell.

 


Diumenge, els joves també van participar en el taller de segar que es va fer al Camp dels Ametllers, a El Colomer. A més, participaran a la festa del batre, on els joves es transformaran en antropòlegs i periodistes, tot recollint informació de tot el procediment del batre a pota, on podran observar com el blat es transforma amb farina i n'obtenen el pa.

Aquest dilluns a la tarda, al bosc del Pujoló, es va fer la recepeció institucional dels joves per part de les autoritats. Hi van ser l'alcaldessa, Mercè Cabanas, i la regidora de Benestar Social i Joventut, Lídia Alonso. També hi va participar el president de la Comissió dels Tonis, Josep Preseguer.

Camp de treball 2019 _ Ràdio Taradell

twitter