16 casos de coronavirus, 6 a la residència i 3 classes confinades, el balanç de la setmana

Dijous, es van confirmar tres casos entre residents de la Fundació Vilademany i tres entre personal de la residència.

Dissabte, 16/01/2021

CoronavirusTaradell tanca la setmana amb menys casos de coronavirus que fa set dies. Segons l'últim balanç de Salut i del grup de recerca Biocom, durant l'última setmana, s'han diagnosticat 16 casos positius, 11 menys dels que hi havia dissabte passat. Si ampliem la mirada als últims 14 dies, n'hi ha hagut 40, 15 menys que el balanç de fa una setmana.

Tot i això, l'índex de rebrot continua sent molt alt, de gairebé 600 punts, amb una taxa de reproducció de la malaltia d'1,25.

6 casos a la Residència Vilademany

On la situació ha canviat, després d'uns quants mesos relativament tranquils, és a la Residència Vilademany. Dijous, s'hi van confirmar tres casos positius entre els seus residents i tres més entre el personal. Cinc d'aquests sis diagnosticats són asimptomàtics, mentre que a una resident l'han hagut d'ingressar a l'hospital, "perquè té problemes respiratoris de base".

residència.jpegSegons va explicar el director de la Fundació Vilademany, Lluís Verdaguer, al programa Taradell al dia dijous passat, "no sabem què ha passat", i ara miraran d'aclarir com ha pogut entrar el virus al centre. Tant en les proves setmanals del personal com en les quinzenals dels residents, els resultats havien estat negatius. Per aquesta raó, dissabte passat, el centre va poder rebre la primera dosi de la vacuna.

En aquest sentit, Verdaguer assegura que Salut els ha garantit que aquests casos no tenen res a veure amb la vacunació. També explica que "l'única interacció que hi ha és amb el personal, i es fa amb totes les garanties, i les visites familiars, que també es fan amb totes les mesures". Arran d'aquests casos, des de dijous a la tarda, el centre ha tornat a suspendre les visites.

3 grups confinats

Pel que fa a la situació als centres educatius, la primera setmana del segon trimestre s'ha tancat amb tres classes confinades, que afecta 66 persones. Són un grup de P5 de Les Pinediques i dos grups de l'Institut.

 

Entrevista a Lluís Verdaguer, director de la Fundació Vilademany, a partir del minut 33:

twitter