VÍDEO. Marta Serrarols, Osonenca de l'Any del 2021

La gerent del CAP del Remei de Vic ha rebut el guardó que concedeixen els lectors d'El 9 Nou.

Divendres, 27/05/2022

La gerent de l'EAP Vic-CAP del Remei de Vic, la taradellenca Marta Serrarols, va rebre aquest dijous al vespre el 15è premi Osonenc de l'Any. Els lectors d'El 9 Nou l'han escollit com a guanyadora entre els finalistes, que eren també el dissenyador gràfic i activista Ton Granero i la directora de cinema i guionista Clara Roquet, també vinculada a Taradell.

Durant el seu discurs, Serrarols va voler compartir el reconeixement amb tot el personal sanitari: "Estic al capdavant i el mèrit és dels companys. És el reconeixement a tot un equip de persones que ens hi hem deixat la pell per estar al peu del canó" durant els dos anys de pandèmia. També va tenir paraules pels pacients i va demanar més recursos per a l'atenció primària, l'especialitat mèdica "més rotundament bonica", però també poc prestigiada, amb sobrecàrrega de feina i menys cridanera que altres disciplines a ulls dels estudiants.

A banda de Serrarols, el premi és extensiu a molts taradellencs, ja que diverses veïnes i veïns del poble formen part o han treballat al CAP del Remei, com per exemple Albert Ledesma, que va ser-ne un dels impulsors. Aquest centre sanitari destaca pel seu model d'autogestió dels mateixos professionals per l'atenció primària a través d'entitats de base associativa.

La gala, que es va fer a la sala Joaquim Maideu de l'Atlàntida de Vic, es va emetre en directe a través d'EL 9 TV.