VÍDEO. Mariona Conde i quatre taradellencs més guanyen el 18è Premi Solstici

Pol Pérez, Jofre Cedó, Laia Sardà i Laia Reig s'han imposat en les categories juvenils i infantils.

Diumenge, 04/10/2020

18è  Solstici 2020 (23)

18è  Solstici 2020 (16)

 

La 18a edició del Premi Literari Solstici ja té guanyadors, i cinc dels vuits premis lliurats s'han quedat a Taradell. L'acte de lliurament es va fer aquest dissabte al migdia a la Biblioteca en una data poc habitual, ja que normalment es feia pels volts de Sant Joan. Els guanyadors d'aquesta edició han estat la taradellenca Mariona Conde, en prosa, i Àngel Fabregat, de Belianes (Urgell), en poesia. El segon lloc l'han ocupat Montse Dilmé, d'Olot, en prosa i Mercè Casellas, de Caldes de Montbui, en poesia. 

També han guanyat, en la categoria infantil (Premi Jordi Capell), Laia Reig, en poesia, i Laia Sardà, en prosa. Pel que fa a la categoria B, de 13 a 17 anys, s'han imposat Jofre Cedó, en poesia, i Pol Pérez, en prosa. En aquesta edició s'han presentat un total de 135 treballs.

18è  Solstici 2020 (6)

18è  Solstici 2020 (7)

18è  Solstici 2020 (8)

18è  Solstici 2020 (9)

 

Un dels moments més emotius de l'acte que es va fer a la Biblioteca, amb distància entre el públic i les pertinents mesures de seguretat, es va viure abans del lliurament del Premi Jordi Capell. Es va fer un petit homenatge a Roser Oller de Capell, que va morir el mes de març. Es va projectar un vídeo en record "d'una persona que, com el seu marit, estimava la cultura". Des de l'any 2014, els premis infantils del Premi Solstici porten el nom de Jordi Capell. 

18è  Solstici 2020 (12)

 

En els parlaments, tant l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, com Antoni Pladevall i Arumí, en nom de l'organització, van defensar la cultura i la importància de les paraules. També van parlar Xavier Capell, en nom de la família Capell, i Pep Castanyer, representant d'Òmnium Cultural. L'acte va estar amenitzat per la violinista Coloma Bertran.

18è  Solstici 2020 (20)

 

En aquesta edició, s'ha ampliat la dotació econòmica dels quatre premis de la categoria d'adults, mentre que la juvenil i l'infantil es van premiar amb lots de llibres. A més, tots els guanyadors van rebre un gravat del Solstici, fet pel pintor Jesús Ramos. El jurat estava format per Carme Bayot, Rosa Codina, Montse Morcillo, Jesús Ramos, Àlex Riera i Lluís Rovira, i dues noves incorporacions, Marta Ramírez i Aniol Florensa. Tots ells són mestres, escriptors i persones vinculades a la cultura a Taradell.

Més informació sobre els treballs premiats.

 

twitter