Marc Güell parla de Ràdio Taradell en el tercer volum de 'Nou vint-i-u. Taradell història, imatges i memòria'

Dimarts 02/04/2019

Dissabte, a les 11 del matí, es presentarà a la Biblioteca de Taradell el tercer volum del llibre Nou vint-i-u. Taradell història, imatges i memòria, una publicació coordinada per Salvador Solagran. Dels set articles que hi ha en aquesta edició, que com a novetat s'ha fet amb color, en destaca l'article del periodista Marc Güell sobre la història de Ràdio Taradell en l'article titulat Una ràdio pionera. En aquest article, Güell aprofundeix sobre la història de l'emissora durant els anys 50 i destaca que, per primera vegada i en ple franquisme, s'emetia per ràdio un programa en català. Es feia des de la parròquia i era, justament, el religiós La veu de la parròquia. Aquest és el punt de partida del capítol dedicat a l'emissora. L'article també recull la història més recent de la ràdio, que va començar el 23 d'abril de 1983. En definitiva, queda demostrat que és "la ràdio del poble i per al poble".

La resta d'articles del volum són: La música coral a Taradell, de Xavier Burillo; Josep Ricart Maimir. L'escultor social i del poble, de Laia Miralpeix; Els Vilademany i Taradell, d'Antoni Pladevall i Font; Les masies de Taradell. Intent d'una nova municipalitat, de Míriam Martínez; El Patrimoni Cultural i natural de Taradell. Mapa de patrimoni, de Marta Lloret, i la Villa Maria, a través de fotografies de Francesc Marxant.

La presentació del tercer volum de la col·lecció anirà a càrrec de Salvador Solagran, coordinador de la publicació; Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell; Santi Estragués, regidor de Cultura, i Berta Vaqué, cap d'Unitat tècnica de l'Ajuntament. També es comptarà amb la presència dels autors dels articles.