Llum verda a la nova urbanització de davant de Can Costa

El primer trimestre de l'any que ve, començaran les obres d'un nou vial que permetrà connectar la carretera de Balenyà i el carrer Miquel Martí i Pol.

Dilluns, 21/12/2020

Urbanització davant Can Costa

 

Taradell urbanitzarà la zona de davant del Centre Cultural Costa i Font amb un nou vial que permetrà unir els diversos equipaments de la zona. Fa un parell de setmanes, l'Ajuntament va aprovar definitivament el projecte d'urbanització d'aquesta zona situada entre la carretera de Balenyà (des de davant de Can Costa i fins a l'alçada dels semàfors) i el carrer Miquel Martí i Pol (on hi ha el parc infantil).

Amb aquesta actuació, prevista al POUM, s'obrirà un passatge (a l'alçada de l'actual pas de vianants que hi ha a davant de Can Costa) que unirà aquests dos vials. Segons explica el regidor d'Urbanisme, Joan Canó, l'objectiu és “ordenar aquest espai buit i unir els diversos equipaments de la zona”, com són el Centre Cultural Costa i Font, el Centre d'Assistència Primària (CAP), l'escola de infantil de Les Pinediques, l'Espai d'Aigua i Salut (EAS) i els habitatges públics i assistencials de la Fundació Vilademany.

Nou vial davant Can Costa

 

Amb l'obertura d'aquest nou passatge, està previst que l'entrada i sortida dels alumnes de l'escola sigui per aquesta zona. D'aquesta manera, "es guanyarà en seguretat", apunta Canó. I és que els vehicles no podran travessar del tot, “ja que hi ha desnivell” i només podran entrar en un petit tram des de la carretera de Balenyà. Per accedir al carrer Miquel Martí i Pol, es farà un rampa i unes escales.

L'actuació permetrà que la vorera de la carretera de Balenyà també s'ampliï i “es converteixi en un gran passeig, de moment fins on hi ha la farmàcia”. Aquesta urbanització permetrà als tres propietaris dels solars construir habitatges nous. L'Ajuntament també passarà a tenir un nou terreny per edificar-hi pisos socials o per a joves.

En aquests moments el consistori taradellenc està preparant el procés de licitació amb l'objectiu que les obres puguin començar el primer trimestre del 2021.

twitter