Llibres amb empremta taradellenca per celebrar el Sant Jordi 2019

Els autors locals també demanen pas per Sant Jordi.

Dimarts, 23/04/2019

Llibres de narrativa, de ficció, no ficció, d'adults o infantils. Llibres sobre l'amor, la cruesa, la fidelitat, l'amistat o sobre les coses de la vida. Des de Ràdio Taradell us hem preparat un recull amb les últímes novetats dels autors taradellencs que podeu comprar aquest Sant Jordi. 

\'Peces d\'un trencaclosques\', primera novel·la de Núria Martínez

 

Peces d'un trencaclosques de Núria Martínez (Pagès editors). En les pàgines d'aquesta novel·la l'autora hi ha vessat part de les seves vivències personals. La vida no deixa de ser un trencaclosques gegant, on primer maldem per trobar les peces i després saber on situar-les perquè encaixin a la perfecció. Quan una de les peces es perd o es malmet res no tornarà a ser igual i el trencaclosques quedarà incomplet. Després de rebre la notícia de la mort del seu fill, en Biel, a la Mar encara se li farà més difícil encaixar-ne totes les peces, i encara més quan els fantasmes del passat mai no han deixat de perseguir-la. L'única solució possible passarà per la renúncia i la clau serà com afrontar-ho sense caure en l'espiral de l'abandó.

 

Nou llibre d\'Albert Ledesma: \'Tinc hipertensió. I ara què?\'

 

Tinc hipertensió, i ara què? d'Albert Ledesma (Eumo Editorial). Albert Ledesma, metge de família, explica com reduir aquest factor de risc i combatre'l des de les fases inicials. Les claus són dues: viure de manera saludable, fer activitat física, seguir una dieta equilibrada amb poca sal, prendre poc alcohol o gens, mantenir el pes adequat, no fumar i haver fet un bon diagnòstic per abordar el tractament. Aquesta guia ens ajudarà amb tots dos objectius. El llibre va adreçat a persones que tenen, o poden tenir, hipertensió. Pretén oferir-los la informació i el coneixement necessari per cuidar-se en aquest problema de salut i participar en el pla de tractament i seguiment que li proposi el seu professional sanitari. En definitiva que pugui abordar aquest problema de salut amb un procés de decisions compartides amb el seu metge o infermera. 

 

Portada llibre: Tornar al bosc. Les feines dels bosquerols

 

Tornar al bosc: les feines dels bosquerols de Josep Cot i Antoni Gimeno (Edicions Sidillà). És el recull que han anat fent els seus autors, durant més de trenta anys d'anys per tot el país. Compte també amb il·lustracions de Judit Roma. Una gran part del país està poblada pel bosc. Ocupa tant de territori que sovint forma part del nostre entorn. Anem al bosc a passejar, a esbargir-nos, a fer esport, a explorar o a caçar bolets. Els boscos, a més, són els protagonistes  de nombroses llegendes i històries. I sobretot, han estat una font de riquesa. En general avui ja no ho són. És per això que no havien estat mai tan abandonats com ara. A Tornar al bosc cedim la veu a seixanta persones que hi van viure, que hi van treballar, que hi van fer campanyes i que, mentre ens expliquen què hi feien, ens recorden tot el que els boscos encara ens donen. 

 

Portada Amaryllis_Anna Aparicio

 

 

Amaryllis d'Anna Aparicio (Thule ediciones). Escrit per Germán Machado i il·lustrat per la taradellenca, narra la història d'Amaryllis, un planeta a qui li agrada passejar quan s'acaba l'estiu. A través dels seus viatges fa diferents amics pel bosc i troba aventures i perills. Les il·lustracions del llibre d'Anna Aparicio ja van ser escollides entre les finalistes al Nami Concours de Corea del Sud, il·lustracions finalistes (2017) i al Golden Pinwheel Young Illustrators Competition de la Fira del llibre de Shangai (Xina).

 

 

Portada llibre Nou-vint-i-u tercer volum

 

Nou vint-i-u. Taradell història, imatges i memòria coordinat per Salvador Solagran (Editat per Ajuntament de Taradell). Tercer volum de la col·lecció amb set nous articles dedicats s a Taradell. Xavier Burillo escriu sobre La música coral a Taradell; Laia Miralpeix Josep Ricart Maimir. L'escultor social i del poble; Antoni Pladevall i Font parla sobre Els Vilademany i Taradell. Míriam Martínez sobre Les masies de Taradell. Intent d'una nova municipalitat; Marta Lloret sobre el Patrimoni Cultural i natural de Taradell. Mapa de patrimoni; Marc Güell escriu Una ràdio pionera mentre que Francesc Marxant mostra una sèrie de fotografies sobre La Villa Maria.

 

Ràdio Taradell

 

La lluna i el sol de Sergi Gutiérrez (Edicions Baula). La Lluna sabia que hi havia una estrella molt gran, plena de foc i de llum que escalfava la seva amiga Terra. Però no l'havia vista mai. I el Sol sabia que hi havia un petit astre, molt bonic, que només sortia de nit. I no el podia veure. Tots dos es volien trobar i no sabien com. Un relat tendre on la Lluna i el Sol comparteixen protagonisme amb el Vent, el Mar, les Muntanyes, la Pluja, els Arbres i els Ocells.