L'excés de velocitat es redueix considerablement a la Ronda dels Vilademany

Tot i això, encara hi una un 1% dels vehicles que supera el límit dels 50 km/h.

Diumenge, 26/01/2020

Les mesures que ha pres l'Ajuntament perquè els vehicles afluixin l'accelerador en algunes vies del poble comencen a donar resultats. Els elements de pacificació del trànsit rodat instal·lats a la Ronda dels Vilademany han permès reduir l'excés de velocitat de manera considerable. Segons les dades recollides pel radar mòbil que s'hi va instal·lar el juny, aquest tram tenia un 12% de vehicles que superaven els 50 km/h. Ara, amb les dades obtingudes els dos últims mesos, aquest percentatge ha baixat fins a l'1%, la qual cosa significa una reducció del 91%.

Ronda Vilademany

 

Segons aquestes últimes dades, també s'ha pogut observar que la velocitat mitjana s'ha reduït de 38 km/h a 28 km/h, i que la velocitat màxima ha baixat de 92 km/h a 76 km/h. En el cas de la carretera de Balenyà, on també es van instal·lar elements de pacificació del trànsit, no s'han pogut comprovar els resultats per falta de dades.

L'Ajuntament va prendre aquestes mesures després de recollir queixes de veïns de la zona. A partir d'aquí, les regidories de Mobilitat, Governació i Civisme van decidir instal·lar elements per reduir la velocitat, que van consistir en coixins elevats, balises i pintar la línia de separació de carrils, tot reduint-ne l'amplada.

Malgrat la reducció de la velocitat, l'Ajuntament fa una crida a no superar els límits en cap dels carrers del poble, no només en els punts on hi ha elements reductors, i es compromet a buscar solucions als punts més conflictius.

twitter