L'escriptor i guionista Miquel Obiols serà el pregoner de la festa major

L'acte del pregó i de proclamació de la nova pubilla serà el dimarts 20 d'agost al vespre.

Dimarts, 20/08/2019

La festa major de Taradell ja té pregoner. Serà l'escriptor, guionista i creador de programes de televisió Miquel Obiols. Nascut a Roda de Ter l'any 45, té un fort lligam amb Taradell, on s'escapa sempre que pot. De fet, es va casar amb la mestra taradellenca Mariona Autonell, amb qui tenen dues filles, la Berta i l'Aina. 

Miquel Obiols _ Ràdio Taradell

 

Amb fortes influències dels rodencs Emili Teixidor i Miquel Martí i Pol, Obiols és especialment conegut per les seves obres de literatura infantil i juvenil, com Ai, Filomena, Filomena! i altres contesTatrebill en contes uns o Llibre de les M'Alícies. L'última obra que va publicar va ser fa tres anys, sota el títol No hi cabem dues vegades, en aquest món

També es va donar a conèixer amb el primer programa català de televisió infantil-juvenil, Terra d'escudella, creat juntament amb Josep M. Vidal. A més, alguns dels seus contes o llibres s'han adaptat al teatre, amb companyies com Dagoll Dagom. Obiols també ha col·laborat en publicacions com Cavall Fort, El 9 Nou, Tretzevents o Avui.

Pel que fa als premis n'ha recollit uns quants: el de la Crítica Serra d'Or, el Josep M. Folch i Torres, el de la Institució de les Lletres Catalanes, el Ciutat de Barcelona o dos Ondas pels programes Terra d'escudella i Pinnic, amb el qual també va rebre premis internacionals.

El pregó de Miquel Obiols serà el dimarts 20 d'agost a les 10 del vespre a Can Costa. Serà en l'acte que donarà el tret de sortida oficial a la festa major, on també es proclamarà la nova pubilla i Mercè Cabanas farà el seu primer brindis de festa major com a alcaldessa de Taradell. L'Esbart Sant Genís i la Cobla Lluïsos també participaran en l'acte.

Aquí podeu consultar el programa de festa major.

Foto: Ester Roig (Núvol)