Les obres de Paquita Clot arriben al Museu Terracota, al Montsià

La inauguració de la seva exposició de peces de ceràmica serà aquest divendres al vespre.

Divendres, 01/11/2019

La professora de l'escola municipal L'Arpa Paquita Clot està d'enhorabona. Aquest divendres al vespre, s'inaugurarà al Museu Terracota, a La Galera, a la comarca del Montsià, una exposició que recull les seves peces de ceràmica. La mostra es titula Les pedres parlen i es podrà veure fins al dia 24 de novembre en aquest Centre d'Interpretació de la Terrissa.

exposició Paquita Clot _ Ràdio Taradell

Clot hi porta un conjunt de peces de ceràmica elaborades a través de diferents tècniques: raku, impressió d'imatges sobre ceràmica o craquelat. Unes composicions amb tonalitats, textures, matisos i colors diversos resultat d'un projecte gestat al llarg de cinc anys. Segons explica ella mateix, s'ha fixat en les pedres perquè "sempre m'ha fascinat el món natural, els colors de la terra depenent dels minerals que té, les formes que agafen les roques, les parets de pedra seca, les cabanes, les grans i petites construccions...". A través de les pedres, Clot expressa molts sentiments i sensacions, especialment la "repressió, la injustícia, la intolerància per reivindicar aquesta situació de manca de llibertat".

Ara, és la primera vegada que exposa en aquest museu. Clot és graduada en ceràmica per l'Escola d'Art de Vic, professora de ceràmica a l'escola municipal L'Arpa de Taradell, ha treballat de professora d'arts visuals i plàstica a l'escola municipal de dibuix de Vic, actualment La Farinera, i ha impulsat el projecte PAKDART, una empresa que es dedica a dissenyar projectes educatius, programar i realitzar tallers artístics de diferents disciplines. 

L'horari del Museu Terracota és de dimecres a divendres de 9.30 a 13.30h i dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14h.