L'Ecomuseu del Blat se suma al Dia Internacional dels Museus

S'ha muntat un taller de pa i una passejada pels camps del Mas Bellpuig dissabte vinent.

Dissabte, 21/05/2022

Onze museus i espais culturals d'Osona, entre els quals hi ha l'Ecomuseu del Blat, participen en els actes organitzats per promocionar els espais museístics en el marc del Dia Internacional dels Museus. Amb l'objectiu d'acostar la cultura als ciutadans, s'han organitzat activitats i jornades de portes obertes entre el dissabte 14 de maig i el diumenge 22 de maig.

Amb el lema El poder dels museus, els espais que hi participen són el Centre d'Interpretació del Camp de les Lloses, Espai Montseny, Fundació Jacint Verdaguer, Fundació Miquel Martí Pol, MEV. Museu d'Art Medieval, Monestir de Sant Pere de Casserres, Museu Arqueològic de l'Esquerda, Museu de la Torneria de Torelló, Museu de l'Art de la Pell, Museu del Ter i Xarxa de Patrimoni Rural. Ecomuseu del Blat.

En el cas de l'Ecomuseu, s'ha previst un taller de pa i una passejada pels camps del Mas Bellpuig dissabte vinent, dia 21, a partir de les 9 del matí.

La presentació dels actes al voltant del Dia Internacional dels Museus ha tingut lloc aquesta setmana al Museu Episcopal de Vic amb els consellers delegats del Consell Comarcal d'Osona de Cultura i Turisme, la taradellenca Núria Arau i Àlex Montanyà, respectivament. Així mateix, els representants dels diferents museus ha presentat les seves propostes específiques.

Dia Museus Osona

Una de les novetats d'enguany ha estat la presentació del joc del "Lladre de Museus". Es tracta d'un projecte conjunt elaborat de forma coordinada des del Consell Assessor de Museus d'Osona amb l'objectiu d'apropar els museus a famílies i joves des d'una visió global de comarca. El joc consisteix a descobrir qui és el lladre, quines obres ha robat i on les ha amagat. Aquesta setmana s'ha llençat el joc en fase de prova i durant els pròxims mesos es posa a disposició de famílies i grups de joves interessats a temptejar la proposta.

Cartell Dia Museus 2022

 

twitter