L'Ajuntament de Taradell dedica el calendari del 2020 a la cobla Genisenca

La cobla taradellenca celebra, l'any 2020, 70 anys.

Dilluns, 09/12/2019

Com cada any, l'Ajuntament de Taradell edita el calendari anual que es posarà a la venda el pròxim 15 de desembre coincidint amb la Fira de Santa Llúcia. Enguany està dedicat a la Cobla Genisenca i per això s'han escollit 12 imatges de la cobla taradellenca que reflecteixen diversos moments de la seva història al llarg dels quasi bé 70 anys. També hi ha una fotografia de la formació actual i, a la contraportada, a banda d'un text explicatiu de la història de la formació, hi ha una foto individual dels actuals components amb l'instrument que toquen. El títol és: 70 anys de la Cobla Genisenca. La realització del calendari es porta a terme des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Taradell i compta amb la col·laboració de l'Arxiu Fotogràfic.

Contraportada Calendari 2020

 

La cobla Genisenca

El 9 d'abril de 1950 la Cobla Genisenca va fer la primera audició de sardanes a la plaça de Taradell. Els músics eren Segimon Serra, Josep Nogué, Ramon Ferrerons, Antoni Casassas, Josep Martí, Pere Romeu, Josep Roca, Manel Puig, Jaume Codina, Joan Tuneu, Lluís Casassas, Ramon Presseguer i Andreu Ramírez. A partir de l'any 1960 també es van dedicar a la formació d'orquestra, fent audicions i balls però només fins a l'any 1966, quan van deixar la cobla quatre components per formar el conjunt Els Brillants. Al llarg de quasi bé 70 anys la cobla ha canviat de músics i s'ha passejat arreu dels Països Catalans portant la seva qualitat musical i el nom de Taradell allà on ha anat. La cobla ha realitzat diversos discs i diversos compositors els hi han dedicat cançons. En destaca 'Amics Genisencs' del mestre Joaquim Serra i Coromines. 

Els components actuals de la cobla, amb diversos taradellencs, són: Josep Busquets (flabiol i tamburí); Víctor Bejar (tible), Josep Roma (tible), Jordi Saubi (tenora), Ramon Pey (tenora), Arnau Serra (trompeta), Cesc Badia (trompeta), Marçal Cedo (trombó), Josep Maria Descamps (fiscorn), Agusti Cutrina (fiscorn), Marçal Vila (contrabaix), Xavier Baurier (director misses) i Albert Prat (director cobla).