La vacuna contra el coronavirus arriba a la Residència Vilademany

56 residents i 37 professionals han rebut la primera dosi aquest matí.

Dissabte, 09/01/2021

Vacuna residència

 

Malgrat la nevada d'aquest dissabte, un equip de vacunació contra la Covid-19 ha estat aquest matí a la Residència Vilademany de Taradell per administrar la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Segons explica la direcció del centre, el 85% dels residents i el 75% del seu personal han acceptat rebre la vacuna de Pfizer i BioNTech. Això es tradueix en un total de 93 persones (56 persones usuàries i 37 professionals). De moment, han rebut la primera dosi i, d'aquí a unes setmanes, se'ls subministrarà la segona.

Vacuna residència

 

A Osona, la campanya de vacunació va començar dimarts a El Nadal de Vic i, ara mateix, la vacuna ja s'ha subministrat a unes 2.000 persones. L'objectiu de Salut és tenir vacunades totes les residències de la comarca abans d'una setmana.

Al conjunt de Catalunya, ja hi ha 53.343 persones que han rebut la vacuna.

Vacuna residència

Vacuna residència

 

Xifres encara disparades

Via Twitter, l'alcaldessa, Mercè Cabanas, ha destacat que és "un pas endavant per aturar la pandèmia, però sense abaixar la guàrdia". Segons les últimes dades de Salut i del grup de recerca Biocom de la UPC, els últims set dies, s'han diagnosticat 27 casos de coronavirus a Taradell; 55 si tenim en compte els últims catorze dies. El risc de rebrot continua sent molt alt, si bé la taxa de reproducció ha millorat una mica.

 

 

twitter