La pandèmia continua descontrolada a Taradell, mentre que la vacunació es va estenent

Els últims dies, s'ha començat a vacunar els guàrdies municipals i, els propers dies, els usuaris del centre de dia també rebran la primera dosi.

Divendres, 19/02/2021

Coronavirus

Taradell continua sense tenir la pandèmia sota control. Aquest divendres, el municipi tenia un total de 34 persones positives per Covid-19. Així ho ha publicat l'Ajuntament de Taradell a través de la seva pàgina web amb les dades diàries que passa el Departament de Salut a cada ens local. 

Per primera vegada, aquestes dades són molt diferents a les que publica el Departament de Salut i el del grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC amb dades de fa tres dies. Apunten que, en els darrers 7 dies, s'haurien contagiat de Covid-19 un total de 20 persones i, en els darrers 14 dies, un total de 51 persones. L'índex de rebrot al municipi està a 455 punts i la taxa de reproducció de l'epidèmia se situa a 0,6.

Escoles i residències, controlades

On la situació ha millorat és als centres educatius. Ara mateix, no hi ha constància de cap grup confinat. També la Residència Vilademany és zona lliure de Covid-19, i el centre de dia ja s'ha pogut tornar a obrir als seus usuaris, tot i que la persona que va donar positiu fa uns dies encara no ha pogut tornar.

La vacunació s'amplia

Una altra bona notícia és que, aviat, es començaran a vacunar els usuaris del centre de dia. També s'han començat a citar els guàrdies municipals per administrar-los la primera dosi i, aviat, també ho faran els voluntaris de Protecció Civil. Així ho va confirmar el primer tinent d'alcaldia, Lluís Rodríguez, en una entrevista al programa Precs i preguntes aquest dijous. També va explicar que Mercè Cabanas s'ha reincorporat a l'alcaldia aquest divendres, tot i que de manera presencial ho farà dilluns.

Tornen les extraescolars

Recordem que, de cara a dilluns, les activitats extraescolars podran recuperar la presencialitat. També s'equipararan l'esport federat i els consells esportius, que podran fer entrenaments amb més de sis persones i jugar les competicions permeses.

 

Entrevista completa al regidor Lluís Rodríguez al principi del programa:

twitter