La mostra de teatre arriba a la catorzena edició

Dijous, 26/02/2015

Durant quatre dissabtes a Taradell es parlarà de teatre. Aquest dissabte, s'encenta la catorzena edició d'aquest arrelat cicle de teatre que es fa a Taradell durant els mesos de febrer i març. En la primera sessió, es podrà veure La Ruleta Russa, d'Anton Txekhow, a càrrec del Grup Helena Teatre de Barcelona i amb la direcció Pep Pla. Serà al Centre Cultural Costa i Font a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

En aquesta ocasió, el grup Helena Teatre (Vila de Gràcia – Barcelona) portarà a l'escenari de Can Costa un dels seus últims muntatges.  Un seguit de contes de marcat caire humorístic de l'escriptor i metge rus Anton Txékhov, considerat un dels pares del teatre modern. Els contes i peces teatrals curtes que han adaptat els dramaturgs Neil Simon i Enric Benavent "acosten un catàleg de personatges dels que irremeiablement ens enamorarem alhora que ens faran riure per la seva capacitat de lluita i la seva fragilitat davant del seu destí".

La propera sessió serà diumenge 15 de març, també a 2/4 de 7 de la tarda, amb l'obra Confidències. (Mai no és tard), a càrrec del Grup Ara Teatre? de Santa Eugènia de Berga i amb la direcció de Josep Roma. Es tracta d'una obra "ni d'intriga ni tampoc d'embolics". Parla de persones que han arribat embolicades per les circumstàncies de la societat del seu temps i per la seva personalitat. No dóna solucions, només parla d'esperança i ho fa sense rancor, de forma divertida.

La tercera sessió serà el diumenge 22 de març, a 2/4 de 7 de la tarda, amb El Tinent d'Inishmore, a càrrec de Ventall Teatre de Vic i dirigida per Jordi Arqués i Xevi Font. L'argument de l'obra explica com Padraic, un psicòpata que vol netejar Irlanda de drogoaddictes i anglesos, rep una trucada del seu pare, que li notifica que el seu estimadíssim gat Tommy està malalt. A partir d'aquí, les situacions més absurdes esdevindran realitat. El Tinent d'Inishmore és una delirant comèdia negra amb regust a Monty Python i a Tarantino. L'humor més àcid i salvatge que serveix a l'autor per posar en dubte l'ús de la violència com a mitjà per aconseguir res.

El cicle es tancarà el diumenge 29 de març amb El Cafè del Centroa càrrec de l'Agrupació Teatral Sentfores, amb Carles Güell a la direcció. En aquesta obra s'explica com en un dia qualsevol a primera hora del matí, El Cafè del Centro, un bar de poble que espera l'arribada d'El foraster de TV3, obre la seva porta donant pas a diverses històries que transcorren al llarg de la jornada creant tot un seguit de situacions còmiques i d'embolic. Amb trama emocional inclosa, no absenta de traïcions i enganys. El visionat de la gravació d'El foraster, que es farà en el mateix cafè, serà, però, el detonant per a un final imprevist.