La Mancomunitat La Plana i Areté aposten per la reutilització

Ara, tots els objectes amb potencial de reutilització que arribin a les deixalleries seran traslladats a un magatzem i, posteriorment, recollits per la Fundació Areté

Dilluns, 09/05/2022

La Mancomunitat La Plana i la Fundació Areté engeguen el projecte "Si encara em queda vida... Reutilitza'm!" que promou la reutilització de mobles i altres objectes de la llar amb l'objectiu d'allargar la seva vida útil i reduir la generació de residus.

Aquest nou projecte té dos eixos principals: per una banda, establir canvis en l'organització de la deixalleria de la Mancomunitat La Plana per prioritzar la reutilització dels objectes, i, per l'altra, oferir a la ciutadania un servei de recollida a domicili de mobles i altres objectes de la llar amb potencial de reutilització que el portarà a terme la Fundació Areté. Aquestes accions es poden començar a desenvolupar gràcies al suport de l'Agència de Residus de Catalunya, que hi destina 66.697,94 euros.

Campanya Reutilitza’m

D'aquesta manera, la Mancomunitat La Plana pretén impulsar la reutilització com una línia prioritària al reciclatge i valorització dels materials que arriben a les deixalleries, tal com marca la nova llei de residus. Per això s'està actualitzant el reglament, el protocol de la deixalleria i el pla supramunicipal de prevenció de residus.

Aquest canvi preveu que, a partir d'ara, tots els objectes amb potencial de reutilització que arribin a les deixalleries siguin traslladats a un magatzem tancat i, posteriorment, recollits per la Fundació Areté, que els prepararà per a la seva reutilització i venda a les botigues AretéSegonaMà.

Per donar a conèixer aquest nou servei s'han elaborat i distribuït a tots els habitatges dels municipis mancomunats, un díptic amb un imant per a la nevera que conté tota la informació del projecte.

Com funcionarà?

La ciutadania disposarà d'un servei d'atenció telefònica (621 23 07 14) on podrà fer la petició de recollida dels objectes, que poden ser mobles, mobiliari d'oficina, articles de la llar, articles esportius, joguines i mobiliari infantil, i petits electrodomèstics. Un cop s'hagin recollit, es prepararan per a la seva reutilització i es posaran a la venda a les botigues AretéSegonaMà. Tant la recollida com la preparació, condicionament o transformació dels mobles i d'altres objectes, anirà a càrrec de persones contractades per Areté.

Documents relacionats

twitter