La Mancomunitat comença una campanya per desmitificar l’ús de l’alcohol

S'habilitarà un qüestionari en línia per avaluar els coneixements que permetran optar a dos premis segons l'edat de qui hi participi

Dilluns, 13/11/2023

L'alcohol és la droga més consumida i acceptada socialment, que s'associa a espais d'oci i les relacions socials, i amb una baixa percepció de risc. El consum excessiu i habitual perjudica la salut, pot augmentar el risc de tenir lesions, agreuja problemes psíquics i socials, i pot perjudicar les relacions interpersonals.  

És per això que des de la Mancomunitat i els pobles que la formen, com Taradell, s'ha organitzat una iniciativa per sensibilitzar sobre la temàtica a totes les edats. Per això, entre el dilluns 13 i el diumenge 19 de novembre –entorn el 15 de novembre, Dia Mundial sense Alcohol– es publicaran diferents vídeos a través dels comptes d'Instagram de la Mancomunitat i la comunitat Poca Vergonya.

campanya alcohol Manco

En els diferents vídeos s'hi tracten diverses qüestions relacionades amb els mites relacionats amb el consum d'alcohol. A partir d'aquí, el dilluns 20 de novembre, s'habilitarà un qüestionari que posarà a prova la ciutadania i al qual es podrà accedir des del perfil Poca Vergonya. Totes les persones que contestin correctament participaran en un sorteig amb premi segons l'edat que tinguin.

Els joves d'entre 14 i 19 anys que participin i contestin correctament totes les preguntes podran optar a guanyar un val de 150 euros per comprar productes relacionats amb les noves tecnologies. Els participants de més de 18 anys podran optar a guanyar una nit en un hotel ubicat en un dels 13 pobles de la Manco, amb sopar i sessió d'spa inclosa per a dues persones.

Paral·lelament, a l'hora d'esbarjo dels diversos centres educatius de secundària es faran activitats per desmitificar els mateixos aspectes que es tracten en els vídeos que formen part de la campanya. La tasca es portarà a terme des dels diferents Punts d'Informació i Dinamització en Centres Educatius de Secundària.