La festa major s'enceta amb un acte emotiu i reivindicatiu

Dimecres, 22/08/2018

Faltaven pocs minuts per les 10 del vespre quan la comitiva municipal, encapçalada per l'alcalde, Lluís Verdaguer, i els regidors del consistori, juntament amb la pregonera 2018, la pubilla Teresa Lin Lin Izquierdo i l'hereu Aleix Comas arribaven al Centre Cultural acompanyats dels gegants de Taradell, en Guillem de Mont-rodon i la Tiburgeta i tota la colla Jove de Gegants i Grallers de Taradell. Amb el toc d'Els Segadors a càrrec de la Cobla Lluïsos, l'Esbart Sant Genís va acostar la senyera a l'escenari del Centre Cultural Costa i Font de Taradell per encetar la festa major i un acte que també va ser reivindicatiu ja que es va tenir un record especial pels presos polítics i els exiliats. Tal i com va dir el presentador, Marc Güell “mentre nosaltres som aquí, gaudint de la festa major, no podem oblidar que fa gairebé un any (308 dies) que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart dormen a la presó; 292 dies que ho fan Oriol Junqueras i Joaquim Forn, mentre que Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa ja han passat entre reixes més de 150 dies. I, a més a més, exiliats, com el president Puigdemont o la vigatana Marta Rovira”.

Abans del pregó, l'Esbart Sant Genís, amb la música de la Cobla Lluïsos dirigida en aquesta ocasió per Pau Albert, va presentar el Ball de Cascavells i van estrenar el Ball de l'àliga. I després del pregó va ser el torn Jota de Bítem mentre que per acabar van oferir Les corrandes del Pallars.

Un cop es va conèixer la nova pubilla, va ser el torn del brindis. Verdaguer va voler agrair a la pregonera la seva dedicació en el servei municipal d'aigua i també al petit comerç: També va fer balanç d'una legislatura que d'aquí uns mesos acaba, però un dels moments més emotius va ser el record als presos polítics amb unes imatges de fons i amb la Cobla Lluïsos tocant la Santa Espina.

Aquí pots veure una galeria de fotos de l'acte.