La Comunitat Energètica de Taradell agafa forma

L'assemblea de constitució d'una cooperativa per a la transició energètica serà el dilluns 13 de desembre.

Dijous, 25/11/2021

La futura Comunitat Energètica de Taradell va agafant forma amb l'objectiu que, al més aviat possible, Taradell disposi d'una cooperativa per a la transició energètica. Després d'un parell de trobades amb persones de diversos àmbits interessades en el tema, s'ha constituït una comissió gestora provisional (formada per Eugeni Vila, Enric Casulleras, Antoni Nieto i Jordi Espinàs), que està redactant un primer esborrany d'estatuts. També es coordina amb l'Ajuntament i persones expertes, com ara Gil Salvans, de l'Agència Local de l'Energia d'Osona del Consell Comarcal d'Osona, i Ermen Llobet, enginyer en l'àmbit de les energies renovables i regidor de Transició Ecològica de Sant Pere de Torelló.

transició energètica

En l'última reunió, que es va fer el 28 d'octubre a Can Costa, també es van crear quatre comissions que es convertiran en seccions de la futura cooperativa. Són: secció d'Energia i Mobilitat, secció d'Educació i Formació, seccions d'Agricultura i Consum i secció d'Economia. A partir d'ara, aquestes seccions es reuniran per seguir desenvolupant aquesta transició. Igualment, aquestes trobades estan obertes a tothom que tingui interès. Aquest és el calendari:

  • Secció d'Energia i Mobilitat: dijous 25 a les 20h a Can Costa.
  • Secció d'Educació i Formació: dijous 2 de desembre a les 20h a Can Costa.
  • Seccions d'Agricultura i Consum, i d'Economia: dijous 9 de desembre a les 20h a Can Costa.

Finalment, també s'ha convocat una assemblea de constitució de la Comunitat Energètica de Taradell. Es farà el dilluns 13 de desembre a les 8 del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament. S'hi aprovaran els estatuts i es formarà el consell rector.

L'objectiu del grup és promoure i impulsar al municipi iniciatives que ajudin a fer front a l'emergència climàtica, social i econòmica actual. Les primeres reunions han aplegat una vintena de persones.

twitter