La botifarra d’ou de Can Codina, entre els ''aliments excel·lents'' d'Osona

És un dels productes que representarà la comarca els propers 3 anys.

Dilluns, 05/12/2022

La botifarra d'ou de Can Codina de Taradell ha rebut un altre reconeixement. És un dels productes guanyadors del concurs “Fet a Osona, aliments excel·lents”, que representaran l'agroalimentació de la comarca els propers 3 anys i que es van donar a conèixer la setmana passada. La iniciativa, que vol posar en valor els aliments d'Osona i potenciar la comarca com a destinació gastronòmica, ha estat promoguda per Osona Turisme-Consell Comarcal d'Osona, Creacció i la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Fet a Osona Can Codina

Els productes guanyadors es van donar a conèixer en el marc de la Nit del Turisme d'Osona celebrada al Teatre Centre de Manlleu. Un total de 6.020 votants, sumant un total de 23.587 vots individuals, van escollir, a través del web www.fetaosona.cat, un dels dos productes finalistes per a cadascuna de les categories previstes. A més de la IGP Llonganissa de Vic, que ja estava inclosa a la tria, els productes guanyadors són la botifarra d'ou de Can Codina, de Taradell, en la categoria d'embotits cuits; en begudes, s'ha imposat Ratafia Bosch Reserva, de Sant Quirze de Besora; en la categoria de formatges, el Jove de Cabra de Formatges Riudavets, de l'Esquirol; en elaborats dolços de fleca i pastisseria, el pa de pessic de Pastisseria el Bruguer, de Vic; en la categoria elaborats salats de fleca i pastisseria, s'ha imposat el pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners, de Manlleu, i, finalment, en la categoria de productes vegetals, el guanyador va ser Caldo Silvestre de Sambucus, de Manlleu.

Tots els projectes premiats rebran un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, s'estan estudiant diverses propostes de promoció conjunta i de comercialització que es treballaran conjuntament amb els premiats.

cistella Fet a Osona horitzontal

“Fet a Osona: Aliments excel·lents” es va iniciar el passat juliol quan 50 productors osonencs es van inscriure al concurs. Van destacar la singularitat del seu producte i van aportar criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental per a procedir a la primera fase de selecció, establerta segons les bases del concurs. Els millor puntuats de cada categoria, un total de 35 productes, van passar a la següent fase que va tenir lloc el passat 7 d'octubre a l'Escola d'Hostaleria d'Osona, a Tona. Un jurat format per experts i expertes professionals del sector agroalimentari i gastronòmic va realitzar una avaluació organolèptica que es va sumar a una avaluació efectuada per un jurat expert en innovació. Els dos productes millor puntuats van esdevenir els finalistes i van ser els que s'han donat a conèixer durant el mes en que han restat oberta la votació popular.

twitter