La Biblioteca de Taradell s'omple per recordar 'Una rosa al viento'

Diumenge, 16/07/2017

El Grup de Recerca Local de Taradell va presentar, divendres al vespre, el seu setze documental a la Biblioteca de Taradell, que es va omplir per recordar aquell rodatge realitzat l'estiu de 1983. Es tractava de Recordant... Una rosa al viento, un reportatge d'una durada de 30 minuts i que és el resultat de l'entrevista a 15 persones que van viure des de diferents perspectives aquells dies de rodatge de la pel·lícula Una rosa al viento a Taradell. La pel·lícula, gravada l'any 1983, comptava amb Xavier Cugat, Mònica Randall i Alfredo Landa com a artistes més coneguts del panorama estatal d'aquella època. Actors i actrius que van conviure amb els taradellencs durant uns dies. Els quinze entrevistats són Sete Molas, la protagonista del film amb només 12 anys; Jordi Redón, Toni Reig, Maria Carrera, Dolors i Carme Arumí, Pep Gallifa i Josep Valverde ‘Karra', com a representants d'algunes de les persones que els van agafar per fer d'extres; Joan Roma, del Restaurant La Roca; Joan Comerma i Miquela Blanch, de l'Hotel Rosa; Maria Miralpeix, auxiliar d'infermera, i Josep Ricart que expliquen, entre altres, anècdotes de la figura de Cugat al poble; també Dolors Vivet, regidora de Salut i Benestar Social de l'Ajuntament de Taradell l'any 1983 que parla de com el rodatge i el foc del 31 de juliol d'aquell any van coincidir i Jacint Font, propietari del Cinema Principal de Taradell, que parla de l'estrena a Taradell.

Recordant...Una rosa al viento conté també imatges cedides per particulars taradellencs i recorda titulars apareguts en diaris de l'època. El pes, però, se l'emporten els punts de vista que ofereixen aquests testimonis i que permeten enfocar el documental per tal que moltes persones s'hi puguin sentir identificades. Persones que, tal i com es veu, recorden amb simpatia, en la majoria dels casos, i curiositat, aquella gravació que 34 anys més tard, molts taradellencs, ja siguin perquè hi van participar, conviure o viure, encara recorden.

Des del GRLT van voler agrair “a totes les persones que hem entrevistat per obrir-nos les portes de casa seva i explicar-nos el seu testimoni”. I també a la Sete Molas, “perquè quan li vam explicar que volíem fer aquest documental no hi va posar cap trava, sinó tot el contrari. Si ella ens arriba a dir que no, segurament avui no estaríem aquí”. També van explicar que una de les absències destacades del film i “per problemes de salut” és en Jordi de Can Dolfo.

Un cop projectat l'audiovisual els assistents a l'acte van poder visualitzar el film.

Text i foto: Biblioteca de Taradell