La Biblioteca comença un cicle dedicat a Maria Callas

Dedica tres sessions amb motiu del centenari del naixement de la soprano

Divendres, 03/11/2023

Cicle Maria Callas Biblio

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell es va omplir divendres al vespre en el primer acte del cicle "Música a fons", dedicat a Maria Callas ara que fa cent anys del seu naixement. És un cicle de tres propostes dedicat a l'òpera amb l'objectiu d'incidir en la divulgació del seu fons musical.

El musicòleg Jordi Pujal va ser l'encarregat d'obrir el cicle amb la xerrada divulgativa "La Callas, mite i revolució, veu i divisme". Va posar en valor que la soprano grega Maria Callas (1923-1977) va revolucionar el món de l'òpera. Més enllà de tenir una de les veus més privilegiades del tots els temps, va ser capaç de captivar els públics més exigents per les seves dots interpretatives.

La propera activitat serà un taller infantil que es farà el dimarts 21 a dos quarts de 6 de la tarda. L'objectiu d'aquest taller és apropar l'òpera als més petits. La sessió estarà conduïda per la musicòloga Maria José Anglés. Cal inscripció prèvia del 6 a l'11 de novembre a b.taradell@diba.cat.

Finalment, el dijous 23 a les 7 del vespre, hi haurà un recital d'homenatge a Maria Callas. La soprano Maria Isart presentarà un repertori de les àries més conegudes de la soprano per poder-la homenatjar en un petit recital a la biblioteca.

Aquest any 2023 es commemoren dos centenaris molt importants de la història de l'òpera. Dues de les més grans sopranos del segle XX, Maria Callas i Victòria dels Àngels, van iniciar les carreres de forma paral·lela a finals dels anys 40. Cadascuna amb repertoris força diferents.