La 6a edició del Toca-Canalla es posposa

La regidora Berta Camprubí assegura que la festa major es podrà fer, però les activitats s'adaptaran a la situació.

Divendres 26/06/2020

Toca-canalla-130.jpg

 

La regidora de Festes i Entitas, Berta Camprubí, va anunciar dijous a vespre al programa Precs i preguntes de Ràdio Taradell que aquest divendres s'anunciaria l'anul·lació d'un acte per festa major. I així ha estat quan, en un comunicat, la junta de la Festa d'en Toca-sons ha anunciat que "no se celebrarà la 6a edició de la festa del Toca Canalla", que és bianual i que s'hauria de celebrar el 24 d'agost. La decisió s'ha pres "a causa de les mesures de seguretat arran de la Covid-19 i per prioritzar la salut dels que formen part i organitzen la festa". 

Des de la junta de la Festa d'en Toca-sons treballen per la 28a edició de la festa, que serà el 25 d'agost, on, segons el comunicat, "en Toca-sons tindrà algun encàrrec pels més petits" i també amb altres actes com la caminada teatralitzada. 

 

 

Camprubí: "Podrem fer la festa major"

Berta Camprubí

En l'entrevista a Ràdio Taradell, la regidora de Festes i Entitats va garantir que "podrem fer la festa major", tot i que caldrà "adaptar" els actes i les activitats a la situació actual. En aquest sentit, Berta Camprubí va agrair la bona predisposició de les entitats organitzadores. Considera que, de moment, cal seguir el calendari previst "seguint les mesures necessàries, tenint en compte que a Osona la situació no ha empitjorat". Tot i això, en el cartell de festa major d'aquest any, hi haurà alguns canvis. Per exemple, no hi haurà atraccions i l'Espai 1 d'Octubre, per la seva ubicació i amplitud, agafarà molt protagonisme. Camprubí també va anunciar que la Festa Jove abandonarà el pavelló d'El Pujoló i es readaptarà perquè es pugui fer en un espai obert. També caldrà fer canvis en una altra festa massiva com és el Birracrucis.

 

En l'entrevista, la regidora de Festes va lamentar que administracions superiors com la Generalitat no els donin instruccions més clares sobre com s'han de fer els actes i deixin les decisions finals en els ajuntaments. Són decisions "complicades", va dir Camprubí, que va demanar a la gent que, aquest estiu, surti al carrer "sense por, però prenent les mesures necessàries" i va enviar un missatge de suport al sector de la cultura, que també ha quedat molt tocat i ara també necessita recuperar-se. Recordem que, a Taradell, s'ha programat un estiu d'activitats.