Jornada de portes obertes als nous habitatges tutelats ubicats a l'edifici de l'antic dispensari

El dijous 1 d'abril es podrà visitar el nou equipament municipal. Caldrà demanar cita prèvia trucant al 938 800 375 o enviant un correu electrònic a fundacio@vilademany.org. Els grups no podran superar les 6 persones.

Dijous, 01/04/2021

Aquesta setmana es posen en funcionament els 16 nous habitatges tutelats que s'han construït a l'antic edifici del dispensari, al carrer Ramon Pou. La capacitat màxima de persones que hi poden residir és de 33. Es tracta d'una construcció de 4 plantes: soterrani, baixos, primera i segona planta. Les obres van començar el juny del 2018 amb l'enderroc de l'antic edifici. Els cost total de la nova construcció és de 2,1 milions d'euros i ha estat finançada en un 36,2% (760.000 €) per la pròpia Fundació Vilademany, en un 35,7% (750.000 €) per part de la Diputació de Barcelona, en un 23,8% (500.000 €) per l'Ajuntament de Taradell i en un 4,3% (90.000 €) per la Generalitat de Catalunya.

Dels 16 habitatges, 10 tenen 36 metres quadrats i compten amb una habitació per una persona, parella o germans, i disposen de cuina/menjador/sala d'estar i l'habitació inclou un bany totalment adaptat. Hi ha 6 habitatges més (44 metres quadrats) pensats per ser compartits. Aquests consten de dues habitacions, cada una amb el seu propi bany i amb l'espai compartit de cuina/menjador/sala d'estar.

Habitatges tutelats Vilademany 1

 

La planta baixa es reserva a aquelles persones que fan ús de cadira de rodes. El pis es troba completament adaptat i les superfícies rebaixades i amb espai suficient per realitzar les activitats de la vida diària i les instrumentals amb cadira de rodes. Aquesta planta conté un habitatge doble, dos individuals i un de triple amb les mateixes condicions que els anteriors (47 metres quadrats). Tots els habitatges estan moblats i amb els electrodomèstics necessaris. 

L'edifici consta d'un espai molt ampli i lluminós a la planta soterrani, que afavoreix la trobada entre residents. En la mateixa, hi trobem diferents zones: el menjador, una sala d'estar, dos lavabos adaptats, una sala per fer la bugada, equipada amb rentadores i assecadores, la sala de preparació dels aliments i un ampli pati exterior amb un espai on es construirà conjuntament amb els residents un hort urbà.

Els habitatges tutelats són un servei temporal o permanent que pot servir de pont entre la pròpia llar i la residència. Aquests pretenen mantenir i potenciar l'autonomia de la persona, sense abandonar la funció d'acompanyament i atenció quan aquesta ho necessiti. Van adreçats a persones de més de 65 anys o amb diversitat funcional majoritàriament autònomes, que per circumstàncies socio-familiars o funcionals no poden romandre a la pròpia llar.

Habitatges Tutelats Vilademany

 

Els serveis bàsics que s'inclouen són d'atenció de l'auxiliar de geriatria matí i tarda, teleassistència en emergències 24 hores des del servei d'infermeria de la Fundació Vilademany, servei de neteja de l'habitatge a fons un cop al mes i bugada de roba plana dos cops al mes. A més de tots els subministraments d'electricitat, aigua i calefacció es compta també amb internet i telèfon a l'habitació. A més s'ofereixen els serveis complementaris següents: serveis de menjador, esmorzar, dinar, berenar i sopar, servei assistencial, gestió de receptes i supervisió de la medicació, servei de neteja i bugaderia diària i tallers multidisciplinaris. Essent l'única entitat que ofereix serveis complementaris dins els habitatges tutelats a la nostra comarca.

Habitatges tutelats 3

twitter