Jordi Font porta el muntatge 'Iaia' a Vic i Torelló

Es tracta d'una obra de teatre documental de format multidisciplinari i immersiu sobre la relació dels néts amb les seves àvies.

Divendres, 08/10/2021

Després de l'estrena a Calldetenes el cap de setmana passada, aquest divendres L'Atlàntida de Vic estrena Iaia, de Mambo Project, amb el taradellenc Jordi Font Alonso, en doble sessió. Una obra de teatre documental de format multidisciplinari i immersiu que compta amb el suport a la producció de Teatres d'Osona. Dissabte, també es farà una funció doble al Cirvianum de Torelló.

Jordi Font Iaia

Mambo Project és un col·lectiu artístic emergent amb participació osonenca (Jordi Font, de Taradell, i Mireia Illamola, de Torelló) que utilitza la investigació documental com a eix vertebrador dels seus espectacles. Durant el confinament, els membres de la companyia van observar com la relació amb les seves àvies, nascudes entre els anys 20, 30 i 40, es veu truncada i que gràcies a les videotrucades recurrents, es va iniciar una nova manera de relació.  La videotrucada es converteix en una mena de confessionari transgeneracional, una finestra virtual a la intimitat i a la sinceritat per redescobrir de forma emotiva la biografia amb matisos i incògnites desconegudes de les nostres àvies. 

Iaia està dirigida per Nina Solà Carbonell i Jordi Font Alonso, i té Mireia Illamola, Pino Steiner i el mateix Font com a intèrprets.

Després de l'estrena osonenca a Calldetenes, Vic i Torelló, l'espectacle es podrà veure en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa i a l'Altrium de Viladecans