Joan Casassas, a la Setmana de la Fusta al Museu de la Torneria de Torelló

Serà el proper diumenge de les 10 del matí a la 1 del migdia. 

Diumenge, 25/10/2020

L'artesà taradellenc Joan Casassas serà un dels artistes convidats a la 7a edició de la Setmana de la Fusta i la 10a Setmana d'Artesania de Catalunya que es celebrarà al Museu de la Torneria de Torelló el proper diumenge. L'activitat comptarà amb tres artesans torners. A banda de Casassas, hi haurà Josep Colom i Jordi Pladevall que durant tres hores (de 10h a 13h) ensenyaran les seves habilitats en aquest ofici i tornejaran peces de fusta amb diferents tipologies de torn (clàssic, a la voleia i portàtil).

Aquestes demostracions, i per garantir les mesures de seguretat i higiene, es faran en tres franges horàries: De 10 a 11h, d'11 a 12h, i de 12 a 13h.

Per assistir-hi cal fer reserva prèvia ja que l'aforament és limitat. Es pot fer enviant un correu electrònic a info@museudelatorneria.cat o bé trucant al 93 859 64 76 (matins de 10 a 13h). 

mercat-segle-xVII-42.jpg

Joan Casassas: El seu avi va muntar una torneria l'any 1944 a Taradell. L'empresa va passar al seu pare i, després , a ell. Es va especialitzar en la fabricació d'escales de caragol i els passamans corbats. La vocació de torner li va transmetre el seu avi. Un cop jubilat, Joan Casassas s'ha tret el títol de mestre artesà (2018) i, actualment, es dedica a ensenyar a tornejar en diferents escoles de la comarca i sovint el trobem en fires artesanes arreu del país.

mercat-segle-xVII-41.jpg

Cartell Setmana de la Fusta

twitter