Joan Carles González i Aureli Trujillo guanyen el 15è Premi Literari Solstici

Diumenge, 18/06/2017

La quinzena edició del Premi Literari Solstici ja té guanyadors. Aquests dissabte es va conèixer el veredicte en un acte realitzat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

En adults, el primer premi en la modalitat de poesia va ser per Aureli Trujillo i Cabezas, de Reus, per Serrell d'enigmes. El jurat, format per Carme Bayot, Aina Homs, Aleix Solà, Jesús Ramos i Lluís Rovira, va destacar-ne el fet de ser “la gran riquesa en les descripcions i una reflexió molt interessant sobre el pas del temps, a través d'un estil reflexiu i l'ús d'imatges riques però sense floritures”. El segon premi va ser Joan Gimeno i Conesa, de Taradell, per L'arca de la vergonya per “una obra compromesa socialment que parla de temes tan transcendents com l'exili, la religió, la mort i l'amor, a mig camí entre l'esperança i el desencís, i amb un caire reflexiu i un llenguatge molt ric”.

En prosa, el guanyador va ser Joan Carles González i Pujalte, de Mataró, per L'altre, una obra que el jurat en va destacar la seva “originalitat i ironia en l'argument que aconsegueix sorprendre al lector de principi a fi, explicada a través d'un vocabulari molt ric i descripcions acurades”. El segon premi en prosa va ser David Serrador i Ballester, de Vic, amb La mort d'un periodista per la gran tasca de recerca i recuperació d'una figura real del periodisme, així com pel mèrit de dotar tots aquests coneixements de qualitat literària”. Els guanyadors de cada modalitat van rebre una quantitat de 300 euros i els segons classificats, 200.

Pel que va a la categoria infantil, Premi Jordi Capell, la guanyadora en poesia ha estat Lisha Ye, de Taradell, amb Fantasia. Segons el jurat, per “reivindicar el poder transformador dels somnis davant d'una realitat que no ens agrada, a través d'una mètrica agosarada i un ritme ben treballat”. En prosa el guanyador ha estat Martí Mata García, de Manlleu, amb l'obra En calimero i el planeta dels Extraterrestes per “aventurar-se en el món de la ciència-ficció amb una fantasia desbordant, tot parlant de l'amor, la mort i la por a allò desconegut”. En aquesta categoria, els dos guanyadors s'han emportat un lot de llibres.

El Premi Literari Solstici està patrocinat per l'Ajuntament de Taradell, Òmnium Cultural, El Prat Verd, AutoPla Vic i el Restaurant Nou Montseny.