Jesús Ramos cedeix un quadre a l'Hospital de Vic com a agraïment als professionals sanitaris

L'artista taradellenc ha donat l'obra Miratge en el marc d'una iniciativa per portar l'art als hospitals i reconèixer l'esforç fet pel sistema sanitari durant la pandèmia.

Dijous, 01/04/2021

El pintor taradellenc Jesús Ramos ha donat una de les seves obres pictòriques abstractes al Consorci Hospitalari de Vic en el marc de la iniciativa “Omplim d'art els hospitals”, de la galeria Pigment de Barcelona. La iniciativa proposava als artistes donar una de les seves obres al centre hospitalari que escollís i, com a resident a la comarca d'Osona, Ramos va escollir l'Hospital Universitari de Vic com a receptor de la seva donació.

20210401 CHV donacio quadre Jesus Ramos

 

Segons l'autor, l'obra, que porta per nom Miratge, “juga amb un fons de blaus foscos desdibuixats, mantenint l'harmonia, sobre el qual encara es poden reconèixer traços subtils, que es troben amb diàleg amb estructures més marcades, jugant amb el contrast radical de color, sovint incompletes, que ens fan pensar en restes de construccions abandonades”.

L'obra va formar part de l'exposició Vestigis que Ramos va fe a l'H 10 Gallery Art de Barcelona, del novembre del 2019 al febrer del 2020. En aquesta exposició, el pintor reunia una col·lecció d'obres que pretenien mostrar els rastres que l'home deixa sobre els territoris en els quals s'estableix.

twitter