Ja es coneixen les propostes més votades dels pressupostos participatius de joventut

Es podran tirar endavant fins a sis propostes.

Dissabte, 26/02/2022

Els pressupostos participatius per a joves ja tenen resultat. Lleïr Pladevall, regidor de Participació Ciutadana, va donar a conèixer les propostes més votades pels joves de Taradell aquest dijous tot just finalitzar el ple ordinari del mes de febrer.

A5BE2B02 BDCF 4E3F BCC2 AE29C78017A0

De les 16 propostes que podien escollir els joves d'entre 14 i 35 anys per un valor de 25.000 euros, se'n podran tirar endavant sis. La més votada ha sigut una xarxa de volei a l'aire lliure amb un cost estimat de 1.000 euros; la segona més votada ha estat la de proveïr més papereres a la via pública i té un cost estimat de 600 euros, i la tercera més votada ha sigut la d'instal·lar taules de pícnic en diferents espais del poble, una proposta valorada amb uns 2.000 euros. També es podrà tirar endavant la instal·lació d'una font al Bosc del Pujoló, valorada amb uns 2.000 euros; instal·lar una màquina de venda de preservatius, valorada amb uns 5.000 euros, i la instal·lació d'unes xarxes altes a la nova pista de sorra de davant el pavelló, una actuació que estaria valorada amb 4.000 euros.

Preservatius

Pladevall va manifestar al ple que ‘'si quedava romanent dels pressupostos participatius o d'alguna partida, des de l'Ajuntament es veuria viable fer un pumptrack per a bicicletes o la instal·lació de l'skatepark.

En total ha participat en el procés de votació un 6% del cens dels 1.200 joves d'entre 12 i 35 anys que hi podien participar. Prèviament a aquesta votació, la Regidoria de Participació Ciutadana va obrir un procés de propostes perquè els joves puguessin aportar diferents projectes. En total se'n van presentar 33. D'aquestes propostes, van passar un cribratge dels tècnics de l'Ajuntament, que el final van escollir les 16 definitives.

L'Ajuntament de Taradell valora positivament aquest procés i no descarta fer-ne més properament adreçats a tota la població.